Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 1-12-2000
Politieberichten van 30/11 (13.00 uur) t/m 1/12 (07.00 uur)

Sneek: poging mishandeling
Donderdag omstreeks 12.45 zag een medewerker van de parkeergarage vanuit zijn kantoortje aan het Normandiaplein dat een man op straat zijn hond, vermoedelijk een Husky, aftuigde. De medewerker, een 35-jarige inwoner van Sneek, schreeuwde de man toe dat hij daarmee moest ophouden. De man stak daarop zijn middelvinger op, hetgeen daarna ook door de medewerker van de parkeergarage werd gedaan. Hierop liep de man weg. Na ongeveer 3 kwartier stond de man, nu zonder hond, plotseling weer bij de parkeergarage en riep de dat de medewerker naar buiten moest komen. Dit werd door de medewerker gedaan. Toen de medewerker de deur van het kantoortje opende, stond de man voor hem en maakte een stekende beweging in zijn richting. De medewerker zag dat de man een mes of priem in de hand had. Door direct de deur weer dicht te doen, kon de medewerker voorkomen dat hij gestoken werd. Na nog een aantal bedreigingen te hebben geuit is de man vertrokken. Het signalement van de man, ongeveer 1.85 meter, vermoedelijk zuid- europees type, lang zwart haar, slank postuur. Hij droeg donkere kleding en was netjes gekleed.

Heerenveen: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Burgemeester Falkenaweg. Een ruit aan de passagierszijde werd ingeslagen en uit de auto werd een radardetector weggenomen. De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Oudehorne: geen helm
Donderdag omstreeks 12.20 uur werd op de Schoterlandseweg een bestuurder van een bromfiets bekeurd, ter zake het rijden zonder helm. Toen de man, een 33-jarige inwoner van Heerenveen, proces-verbaal werd aangezegd, werd hij kwaad en reed weg. De man trachtte zich aan zijn staandehouding te onttrekken. De man werd aangehouden en na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: vechtende jongens
Donderdag omstreeks 13.00 uur kwam er een melding binnen dat bij het Friesland College aan de Julianalaan twee jongens aan het vechten waren geweest en dat er een mes zou zijn gebruikt. Toen de politie ter plaatse kwam, was de vechtpartij reeds voorbij. Met het mes was niet gestoken. Het mes werd door een speurhond gevonden in de struiken nabij de school en werd in beslag genomen. De verdachte, een 18-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het slachtoffer, een 20-jarige inwoner van Leeuwarden, kreeg van de verdachte een aantal klappen tegen het hoofd en heeft aangifte gedaan. Wat de aanleiding tot de ruzie is geweest werd niet duidelijk. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Marssum: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 14.00 uur vond op de Westergoawei onder Marssum een aanrijding plaats. De bestuurder van een bromfiets, een 75-jarige inwoner van Leeuwarden, reed over het fietspad van de Hegedyk en wilde de Westergoawei oversteken. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto, die over de Westergoawei deze oversteekplaats naderde. Deze bestuurder, een 72-jarige inwoner van Easterein, kon de bromfietser niet meer ontwijken. De bromfietser werd gewond overgebracht naar het MCL-Zuid.

Harlingen: rijden tijdens ontzegging
Donderdag omstreeks 16.10 uur werd op de Schritsen een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 27-jarige inwoner van Harlingen, had een ontzegging van de rijbevoegdheid tot 14 november 2001. Tevens bleek de auto waarin de man reed niet verzekerd te zijn. De auto werd in beslag genomen en ook voor deze overtreding kreeg de man een bekeuring.

Leeuwarden: aanrijding met drank
Donderdag omstreeks 16.10 uur parkeerde een 69-jarige inwoner van Leeuwarden zijn personenauto op de Joksedam. Tijdens het parkeren raakte hij een geparkeerd staande personenauto, die daardoor lichte schade opliep. Deze auto was eigendom van een 71-jarige inwoner van Leeuwarden. De 69-jarige bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 910 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sneek: snelheid
Donderdag omstreeks 17.00 uur werd op de Oude Rijksweg tussen Sneek en Joure een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 19-jarige inwoner van Sneek, reed met een snelheid van 131 kilometer per uur, terwijl aldaar 80 is toegestaan. Bovendien bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat zijn auto niet was verzekerd. De auto werd in beslag genomen en de bestuurder kreeg voor de geconstateerde overtredingen een proces-verbaal.

Haulerwijk: aanrijding met drank
Donderdag omstreeks 18.00 uur vond op de Leeksterweg een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets. De bestuurder van de personenauto, een 61-jarige inwoner van Assen, sloeg voor de bromfietsbestuurder af. De bromfietsbestuurder, een 23-jarige inwoner van Haulerwijk, kwam ten val. De bromfiets en de personenauto hebben elkaar niet geraakt. De man wilde geen politie bij deze aanrijding, daar hij gedronken had. De autobestuurder wilde wel de politie waarschuwen. Hierop werd de bromfietsbestuurder kwaad en pakte en de inwoner van Assen bij de keel. De autobestuurder werd door omstanders ontzet. De auto werd niet beschadigd. De bromfietsbestuurder werd overgebracht naar het bureau en aldaar blies de man 670 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdag tussen 08.15 en 15.15 uur werd ingebroken in een woning aan de D`Hondecoeterstraat. De achterdeur werd geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden twee gouden ringen, twee spaarpotten van de kinderen met daarin muntgeld en een portefeuille met bankpasjes en geld weggenomen. De eigenaar, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Sneek: onder invloed
Donderdag omstreeks 20.45 uur werd op de Johan Willem Frisostraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 39-jarige inwoner van Sneek, was zo dronken dat hij bijna uit de auto viel. De man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier blies de man 1165 ugl. De man kreeg een rijverbod voor 15 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: geen verlichting
Donderdag omstreeks 21.00 uur werd een 17-jarige inwoner van Leeuwarden op de Harlingersingel bekeurd omdat hij geen verlichting voerde op zijn fiets. Toen de jongeman hiervoor een bekeuring kreeg, gaf hij opzettelijk een verkeerde naam op. De jongen werd aangehouden en op het bureau kreeg hij ook een bekeuring voor het opgeven van een valse naam.

Hemrik: inbraak woning
Donderdag tussen 07.00 en 21.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Sparjeburd. In de woning waren alle vertrekken doorzocht. Men was de woning binnengekomen door een keukenraam te forceren. Uit de woning werd geld (pot met dubbeltjes en kwartjes) weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Hemrik, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.40 uur werd op de Julianalaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 53-jarige inwoner van Marrum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 440 ugl. Hij reeg een rijverbod voor 4 uur.

Harlingen: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.15 uur werd op de Oude Ringmuur een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 38-jarige inwoner van Vlieland, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 340 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur. Tevens bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat de auto niet APK gekeurd was en vermoedelijk ook niet meer verzekerd. Ook voor deze overtredingen kreeg de bestuurder een bekeuring.

< Sneek: inbraak woning
Donderdag tussen 16.30 en 22.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Jan Kannekenstraat. Een ruit in de voordeur werd vernield. Vanaf de trap in de hal werd de geluidsapparatuur ( tuner/versteker, cd-speler, equalizer en twee geluidsboxen) weggenomen. Deze geluidsapparatuur had men net vanmiddag gekocht en moest nog worden aangesloten. De eigenaresse, een 47-jarige inwoonster van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Wijnjewoude: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.35 uur werd op de Opper Haudmare een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 31-jarige inwoner van Ureterp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 365 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...