Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Korpsleiding
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 1 december 2000

Bromfietster aangereden Sassenheim Op donderdag 30 november rond 19.19 uur werd een 17-jarige bromfietster uit Noordwijk op het fietspad langs de Leidsevaart aangereden door een 31-jarige automobilist uit Sassenheim. De Noordwijkse liep hierbij een arm uit de kom op en had last van haar rug. Zij is overgebracht naar het LUMC. Bij het vanaf de Leidsevaart oprijden van een parkeerterrein zag de Sassenheimer de Noordwijkse over het hoofd.

Aanrijding tussen twee auto's na voorrangsfout Sassenheim Op donderdag 30 november rond 11.50 uur ontstond op de kruising Warmonderweg en de afslag van de Rijksweg A44 een aanrijding tussen twee auto's. Een 88-jarige bestuurder uit Rotterdam raakte daarbij aan zijn handen gewond. Hij is overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis. De Rotterdammer verleende vanaf de oprit geen voorrang aan een 27-jarige automobilist uit Warmond.

Diefstal vanuit twee bejaardenwoningen Warmond Op donderdag 30 november werden uit twee bejaardenwoningen portemonnees met een klein geldbedrag weggenomen. Rond het middaguur belden jongens aan. Zij collecteerden voor een sponsorloop. Zij liepen met beide bewoners de woning binnen. Daar zagen zij kans om de portemonnees weg te nemen. Vervolgens vertrokken de knapen.

Inbraak woning Sassenheim Op donderdag 30 november werd in de vroege avond ingebroken in een woning aan de Vliegeniersweg. De inbrekers kwamen binnen na het forceren van een slot van een achterdeur. Uit de woning worden ondermeer sierraden vermist.

Bromfietsers botsen, twee gewonden Katwijk Op donderdag 30 november rond 20.30 uur ontstond op de Blekerstraat een aanrijding waarbij twee bromfietsers en een auto betrokken waren. Een 24-jarige automobilist uit Katwijk reed de Blekerstraat in. Een 16-jarige bromfietser uit Rijnsburg remde maar kon een aanrijding met de auto niet meer voorkomen. De Rijnsburger raakte daarbij aan zijn hoofd gewond. Een 16-jarige bromfietser uit Rijnsburg die achter hem reed wist kon hem vervolgens niet meer ontwijken en kwam ten val. Zijn duopassagier, een 16-jarige jongen uit Rijnsburg liep daarbij een gebroken been op. Beide Rijnsburgers zijn naar het Diaconesseziekenhuis gebracht.

Vijf gewonden na aanrijding Benthuizen Een vijftal personen is op vrijdag 1 december omstreeks 07.20 uur gewond geraakt toen een personenauto en een bestelbus met inzittenden met elkaar in botsing kwamen. Een 62-jarige automobiliste uit Hazerswoude-Dorp reed over de Hogeveenseweg in de richting van Benthuizen. Na een bocht hield zij niet volledig de controle over het stuur waardoor zij op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer kwam. Een aanrijding met een 47-jarige bestelbusbestuurder uit Waddinxveen was niet meer te voorkomen. De bestelbus kwam tegen een boom tot stilstand. De automobiliste en drie inzittenden raakten gewond. Een inzittende is met spoedtransport naar het LUMC vervoerd. De Provincialeweg is nabij de Omleidingsweg en de Nieuwe Hoefweg enige tijd afgesloten geweest.

Inbreker valt in slaap Leiden Een 41-jarige man uit Rotterdam is donderdag 30 november rond 11.30 uur slapend in een bureaustoel in een studentenwoning aan de Breestraat gevonden door een student. De man had vermoedelijk bureauladen doorzocht en was vervolgens in de bureaustoel gaan zitten waar hij in slaap is gevallen. De politie heeft de man aangehouden en in verzekeringgesteld.

Poging tot inbraak Leiden Een 36-jarige man zonder woon- of verblijfplaats en een 24-jarige vrouw uit Leiden zijn vrijdag 1 december rond 03.00 uur aangehouden in verband met een poging tot inbraak in een winkel in de Clarensteeg. Zij hadden de voordeur ingetrapt. Een getuige alarmeerde de politie. Die stelde direct een uitgebreid onderzoek in en kon het duo in de omgeving aanhouden.

Inbraak woning mislukt, politie pakt verdachten snel op Gouda Op vrijdag 1 december rond 05.50 uur probeerden drie mannen in te breken in een woning aan de Turfmarkt. De bewoner werd daarvan wakker. De inbrekers die zich betrapt voelden, gingen er vervolgens als een haas vandoor. De geallarmeerde politie stelde direct in de omgeving met meerdere auto's een uitgebreid onderzoek in. Uiteindelijk wist zij op de Snoystraat drie Gouwenaars, twee van 24-jaar en één van 25-jaar, aan te houden. De verdachten zijn ingesloten.

Val in de bouw Lekkerkerk Een 36-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is op donderdag 30 november omstreeks 13.15 uur gewond geraakt toen hij tijdens werkzaamheden in de bouw aan de Raadhuisplein ongeveer vier meter naar beneden was gevallen. Vermoedelijk is de man door hout heen gezakt. De man is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Dijkzigt Ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie