Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: gehele regio

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 1-12-2000 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Easy Rider
ALMERE Een controle van brom- en snorfietsers in de omgeving van de Zwolleweg leverde donderdagmorgen 31 bekeuringen op (7x geen helm, 5 x geen certificaat, 5 x geen verzekering, 1 defecte rem, 1 x geen bel of claxon en 12 x opgevoerd). Van de 35 gecontroleerde voertuigen waren er 20 niet in orde. Eén bromfiets haalde zelfs de 75 km/u. Deze werd ter plaatse gedemonteerd.
De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten over geluids- en andere overlast uit de Stedenwijk en omgeving, en zal binnenkort herhaald worden.

Inzet Lasergun
ALMERE Een snelheidscontrole op de Vrijheidsdreef leverde donderdagmiddag 18 bekeuringen op. De hoogste snelheid bedroeg 95 km/u, terwijl er 50 km.u gereden mag worden. De automobilisten werden direct aan de kant gezet en van hun overtreding op de hoogte gesteld. De controle werd uitgevoerd met een Lasergun. Dit nieuwe apparaat, waarvan Politie Flevoland één exemplaar ter beschikking heeft, kan overal ingezet worden. Dus ook in bochten en op plaatsen waar een radarauto niet neergezet kan worden. In district Zuid zijn negen politiemensen voor de bediening van dit apparaat opgeleid, in district Noord zijn dat er zeven.

Koos Spee, de landelijk coördinator voor de verkeershandhaving, heeft het apparaat aan het korps ter beschikking gesteld in het kader van het project Gebiedsgebonden Handhaving Snelheidslimieten Flevoland.

Aanrijding met gewonde
LUTTELGEEST Drie fietsers, die langs de Uiterdijkenweg stilstonden, zijn donderdagavond aangereden door een 28-jarige automobilist uit Scherpenzeel. De automobilist week uit voor een tegenligger en zag de fietsers niet. De eerste fietser werd licht geschampt, de tweede werd vol geraakt. Dit slachtoffer, een 13-jarig meisje uit Luttelgeest, klapte ruggelings tegen de auto. Bij de derde fietser reed de auto alleen over de fiets. Het 13-jarige meisje is met letsel aan heup en enkel opgenomen in het Dr. J.H. Jansenziekenhuis in Emmeloord. De twee andere fietsers kwamen met de schrik vrij.

Easy Rider en veiligheidsgordels
LELYSTAD Bij een controle rond het Stationsplein zijn donderdagavond 17 automobilisten bekeurd voor het niet gebruiken van de veiligheidsgordel; en 26 brom- en snorfietsers terzake diverse overtredingen, zoals: 4 x geen helm, 4 x geen certificaat kunnen tonen en 1x geen certificaat hebben, 7 x geen verzekeringsbewijs kunnen tonen, 6 x technische mankementen en 4 x opgevoerd.

Aanrijding met gewonde
LELYSTAD Een 55-jarige automobilist uit Lelystad zag donderdagavond te laat dat een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 70-jarige inwoonster van Lelystad, remde voor een rotonde. Hij reed achterop de voor hem rijdende auto. De 70-jarige Lelystedelinge is door de GGD gestabiliseerd en met nek- en rugklachten overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie