Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenkomst Level 3 Communications en SURFnet

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

-PERSBERICHT-

Amsterdam, 1 december 2000

Overeenkomst Level 3 Communications en SURFnet

SURFnet toegang tot Level 3-netwerk vanaf Amsterdam Internet Exchange locatie

Level 3 Communications, de eerste provider in Nederland die internet connectiviteit via Gigabit Ethernet ter beschikking stelt aan bedrijven op locaties van derden, heeft vandaag een overeenkomst met SURFnet aangekondigd. SURFnet, aanwezig op de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), krijgt hierdoor reeds vanaf december via dit (3)CrossRoads platform toegang tot het Level 3-netwerk. De verbinding met dit netwerk komt tot stand via een 1Gb Ethernet-poort.

Directe verbinding Level 3 IP backbone
Door middel van Level 3 E-POP (Ethernet Point of Presence) krijgt SURFnet toegang tot het (3)CrossRoads-platform op de AMS-IX locatie in Amsterdam. Op deze manier kan Level 3 SURFnet direct verbinden met de wereldwijde Level 3 IP backbone. Deze backbone wordt dus in feite verlengd naar SURFnet. Hierdoor krijgt SURFnet de beschikking over 1Gigabit Ethernet internettoegang. Dit betekent hogesnelheids-verbindingen en kostenefficiënte internettoegang over het wereldwijde Level 3 netwerk, zonder tussenkomst van andere telecombedrijven.


*Wij zijn erg blij met Level 3 in Amsterdam en haar geavanceerde netwerk en zijn vereerd dat SURFnet de eerste Gigabit Ethernet klant van Level 3 is*, aldus Kees Neggers, directeur SURFnet. Floris van den Broek, managing director van Level 3 Communications Nederland: *SURFnet is typisch een goed geïnformeerde klant, op de hoogte van alle huidige mogelijkheden en ontwikkelingen. Zij weten dan ook uitstekend hoe het Level 3 netwerk in te zetten en hiermee hun dienstverlening te optimaliseren*.

1Gbps internettoegang en minder overhead
De samenwerking met Level 3 Communications brengt voor SURFnet een aantal belangrijke voordelen met zich mee. In de eerste plaats zijn de groeimogelijkheden groter. (3)CrossRoads EPOP biedt tot 1Gbps internettoegang, waarbij tussentijdse upgrades dus niet langer nodig zijn. Daarnaast brengt toegang tot het Level 3 netwerk vanaf de AMS-IX voor SURFnet minder overhead met zich mee. Dit in tegenstelling tot het gebruik van private lines.

Over Level 3 Communications
Level 3 (Nasdaq:LVLT) is een wereldwijde ICT-onderneming met een groot scala aan IP-diensten, waaronder breedbandtransport, co-locatiediensten, transatlantische transmissiediensten en de eerste Softswitch*-diensten in de sector. Level 3 levert hoofdzakelijk aan IP intensieve bedrijven die hun diensten leveren via het Level 3 Netwerk. Het webadres is: www.Level3.com.

(*Softswitches zijn op software gebaseerde schakelsystemen die Level 3 in staat stellen om diensten aan te bieden die de beste kenmerken van het internet combineren met traditionele telefoonnetwerken.)

Over SURFnet
SURFnet is het Nederlandse computernetwerk voor hoger onderwijs en onderzoek. SURFnet verbindt de netwerken van universiteiten, hogescholen, onderzoekscentra, academische ziekenhuizen en wetenschappelijk bibliotheken met elkaar en met andere netwerken in Europa en de rest van de wereld. SURFnet maakt daarbij gebruik van een hoogwaardige infrastructuur en geavanceerde technologieën. In het kader van GigaPort bouwt SURFnet momenteel aan een nieuw netwerk (SURFnet5) dat het snelste netwerk ter wereld zal worden.


- EINDE BERICHT *

Voor meer informatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie