Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 01-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-12-2000

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.50 uur
Verkeerscontroles

ELST/RHENEN Op donderdagmiddag 30 november werd tussen 14.45 uur- 15.30 uur een controle gehouden op rood licht op de Rijksstraatweg in Elst. In totaal werden 21 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode verkeerslicht.
In Rhenen werd op de Grebbeweg een verkeerscontrole gehouden tussen 14.15-15.30 uur. Van de 45 gecontroleerde voertuigen ontvingen 3 bestuurders een bekeuring voor het rijden zonder de verplichte veiligheidsgordel.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL/WIJK BIJ DUURSTEDE In Veenendaal werd vannacht tijdens een routinecontrole een 24-jarige Veenendaler op de Nieuweweg staandegehouden. Na een ademanalyse bleek de man met 0.65 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. Hij kreeg een bekeuring van 400,- en een rijverbod van 1 uur.

In Wijk bij Duurstede zag de politie op donderdagmiddag een automobilist over de Provincialeweg N229 rijden die de hele weg leek nodig te hebben. Hij veroorzaakte bijna een aanrijding op de kruising Zandweg/Frankenweg en werd daarop tot stoppen gedwongen op de Zandweg. Op bureau Wijk bij Duurstede bleek de man met 1,10 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. Er zal proces-verbaal tegen de man worden opgemaakt.

Muur valt spontaan om

WIJK BIJ DUURSTEDE - Gisteravond is een 10 meter lange tuinmuur op de Muntstraat spontaan omgevallen door de slechte staat waarin de muur zich bevond. De muur 1 ½ meter hoog veroorzaakte door de val schade aan twee geparkeerde auto`s langs de muur. Niemand raakte gewond. Een klein stukje muur dat nog overeind stond is door de politie afgezet. De eigenaar zal de schade met betrokken gedupeerden regelen.

Dronken man in gevecht met plant

VEENENDAAL - Op donderdagavond ontving de politie rond 18.30 uur de melding dat passanten een man in bedwang hielden die in de Corridor vernielingen aanrichtte. De politie trof een 44-jarige man uit Ede aan die opzettelijk een plantenbak (met een diameter van ongeveer 60 cm) en plant met hoogte van 6 meter had omgegooid. Door de val van de plant liep een etalageruit van een winkel schade op. De man werd meegenomen naar het bureau. Omdat de man letsel had in zijn gelaat werd een arts geroepen die aangaf dat de man te zwaar onder invloed was van alcohol om een verklaring te laten afnemen. Daarop werd de man behandeld door de arts en in ingesloten in het bureau.

Achtervolging
VEENENDAAL De politie heeft gisteravond een achtervolging moeten inzetten voor gevaarlijke verkeersgedrag. Surveillerende agenten zagen 29-jarige man uit Swadlincote (GB) het rode verkeerslicht op de Kerkewijk negeren. Bij het Boompjesgoed reed de man met hoge snelheid door, rechtsaf de Palmengrift op en vervolgens bij de kruising Schrijverspark/Tinneweide weer door rood licht. Na een achtervolging tot aan Harskamp werd het voertuig bij de Kade tot stoppen gedwongen. Hierop werd de Engelsman meegenomen naar het bureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie