Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 02-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 2-12-2000 Persberichten district Maastricht
Zaterdag 2 december 2000 (HP)

Maastricht, snorfietser onder invloed:
Een 26 jarige inwoner van Maastricht is zaterdagmorgen door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed op een snorfiets. Een politiepatrouille zag zaterdagmorgen omstreeks 01.45 uur een snorfietser een rood licht negeren op de kruising van de Scharnerweg en het Koningsplein. Een automobilist kon ternauwernood door het doen van een uitwijkmanoeuvre en krachtig te remmen een aanrijding met deze snorfietser voorkomen. De snorfietser werd daarop door de politie gecontroleerd. Hij rook behoorlijk naar alcohol hetgeen nog eens bevestigd werd nadat de snorfietser een alcoholblaastest had afgelegd. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van
1.3 promille. Tegen de inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt. Na het opmaken van proces-verbaal kon de inwoner van Maastricht huiswaarts. Zijn bromfiets moest echter nog zes uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Maastricht, zwerver mishandeld:
Drie mannen zijn vrijdagavond 1 december 2000 in de Rechtstraat te Maastricht aangehouden nadat zij een zwerver hadden mishandeld. Deze liep een gebroken oogkas op.
De zwerver, een 27 jarige man uit Groningen, had op de Rechtstraat in Maastricht een groepje van drie jongeren die in een geparkeerde auto zaten aangesproken en gevraagd om een gulden voor het kopen van een jointje. Toen hij de gevraagde gulden niet kreeg en hem gezegd werd dat hij zelf maar voor zijn eigen geld moest zorgen, werd de zwerver boos en sloeg deze op de kofferbak van de auto waarin het drietal zat. De zwerver werd daarop door het drietal ernstig mishandeld. Getuigen die het voorval zagen gebeuren waarschuwden de bemanning van een nabij surveillerende politieauto. In de Rechtstraat nog kon het drietal dat net wilde wegrijden door de politie gecontroleerd worden waarna zij aangehouden werden. Zij werden ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. De zwerver bleek na een medisch onderzoek in het ziekenhuis opgenomen te moeten worden. Hij had onder meer een gebroken oogkas opgelopen ten gevolge van de klappen die het drietal uitdeelde. De zwerver kon nog niet gehoord worden omdat hij opgenomen werd in het ziekenhuis.

Maastricht, man neergestoken:
Een 19 jarige inwoner van Maastricht is vrijdag 1 december 2000 door de politie aangehouden nadat hij een man neerstak die trachtte te bemiddelen bij een ruzie tussen de aangehouden verdachte en zijn vriendin.
Het slachtoffer, een 35 jarige inwoner van Maastricht, zag gisteravond kort na 18.00 uur dat een jongeman op de Meerssenerweg te Maastricht bij een ruzie een meisje, later bleek dit zijn vriendin te zijn, sloeg. Het slachtoffer maakte daarover een opmerking waarna een woordenwisseling volgde die ontaarde in het uitdelen van klappen over en weer. Er werd bij het trek- en duwwerk een rolluik vernield en er werd met stenen gegooid waarbij een geparkeerde personenauto werd beschadigd. De verdachte heeft tijdens het trek- en duwwerk het slachtoffer met een mes in zijn borst gestoken. Het mes werd later door de politie in de struiken teruggevonden. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam trof deze de gewonde man bloedend uit een steekverwonding in zijn borst liggend op de grond aan. De verdachte zat aan de overkant van de straat op een trapje. Deze werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Het slachtoffer is dezelfde avond nog geopereerd in het academisch ziekenhuis te Maastricht. Over zijn toestand is verder niets bekend. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie