Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord

Datum nieuwsfeit: 02-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-12-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 12.35 uur
Verbalen voor geslotenverklaring op Den Blieklaan

SOEST Vrijdagmiddag tussen vier en vijf uur zijn elf bestuurders bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring op de Den Blieklaan en de Foekenlaan.

Fietscontrole op de basisschool

EEMNES Donderdag is op de basisschool de Hink Stap Sprong samen met de plaatselijke fietsenmaker een fietscontrole uitgevoerd. Van de 63 aangeboden fietsen werden er 20 afgekeurd. Deze fietsen voldeden niet aan o.a.. goede verlichting en remmen. Deze 20 fietsen kunnen door de leerkrachten, na reparatie, voor hercontrole aangeboden.

Verdachten winkeldiefstal en tasjesroof aangehouden

BAARN- Vrijdag rond het middaguur konden twee verdachten een vrouw van 32 jaar uit Baarn en een 34-jarige man uit Utrecht, worden aangehouden voor een tasjesroof.

De 32-jarige vrouw wilde de winkel verlaten zonder de door haar meegenomen goederen te betalen. Een klant zag dit gebeuren waardoor er over en weer werd geduwd en getrokken. Bij deze duw- en trekpartij heeft de verdachte kans gezien de tas van de 49-jarige vrouw uit Baarn weg te nemen hierbij werd zij geholpen door de 34-jarige Utrechter. Op basis van getuigenverklaringen konden de twee verdachten later op de dag elders in Baarn worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Forse straffen voor vernieling flitspaal

EEMNES De Utrechtse politierechter heeft donderdag drie mannen (24, 35 3n 36 jaar) veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het vernielen van een flitspaal.

Twee van hen kregen vier weken gevangenisstraf, de derde drie weken. Ookdraaien zij gezamenlijk op voor een bedrag van Fl 91,=, de kosten van vernieling aan deze flitspaal aan de Wakkerendijk in Eemnes. Met het opleggen van deze straffen kwam de rechter volledig tegemoet aan de eis die de Officier van Justitie had neergelegd. Met het toekennen van de straffen benadrukte de rechter mede het belang van de verkeershandhaving.

De groep trok in de nacht van 29 op 30 juli gezamenlijk op naar de flitspaal aan de Wakkerendijk. Daar sneden de mannen de bedrading voor de flitscamera door en demonteerden de paal. Vervolgens werd de paal op een aanhanger gelegd en een flink eind verderop in de sloot gegooid.
Aan de hand van signalementen volgde later de aanhouding van vijf verdachten. Twee van de vijf werden vrijgesproken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie