Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen

Datum nieuwsfeit: 02-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-12-2000

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen 12.50 uur
Fietser gewond bij aanrijding

AMSTELHOEK - Op de kruising van de Provinciale weg met de Piet Heinlaan en de Ringweg Tweede bedijking ontstond vrijdagochtend omstreeks kwart voor negen een aanrijding tussen een fietser en een auto. De 15-jarige fietser uit Uithoorn raakte hierbij gewond aan zijn enkel.
Het slachtoffer was met een aantal klasgenootjes op weg naar school. Op de genoemde kruising werd de jongen aangereden door een 45-jarige automobilist uit Roermond. De oorzaak van de aanrijding is nog onduidelijk.

Tien fietsers bekeurd

MAARSSEN - Op de Maarssenbroeksedijk werd vrijdagochtend tussen half acht en acht uur gecontroleerd op fietsverlichting. Tien fietsers kregen een bekeuring omdat zij geen achterlicht en/of geen goed werkend voorlicht hadden.

Alcoholcontrole op de dr. Plesmanlaan

MAARSSEN Tijdens een alcoholcontrole in de nacht van 1 op 2 december werden 15 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Allen mochten na de blaastest hun weg vervolgen. .

Scooterteam controleert 75 bromfietsers

MIJDRECHT Vrijdag van één uur s middags tot negen uur s avonds werden op verschillende locaties in de gemeente 75 bromfietsers gecontroleerd. 71 Bestuurders ontvingen een bekeuring, voornamelijk voor het niet hebben of kunnen tonen van het bromfietscertificaat en/of de verzekeringspapieren, de constructiesnelheid en het rijden zonder helm. Tevens werd van achttien bromfietsen de uitlaat gedemonteerd. Van drie bromfietsen werd door de eigenaar afstand gedaan.

Aanrijding gevolg van onwelwording
OUDEWATER Vrijdagavond rond acht uur reed een 37-jarige man uit Oudewater op de Brede Dijk tegen een boom. Een getuige had gezien dat de personenauto vanuit de Vierbergenweg met lage snelheid tegen een boom tot stilstand kwam.
De getuige had vervolgens de kleine kinderen uit de auto gehaald en ondergebracht. Omstanders waren direct begonnen met reanimatie. Later in het ziekenhuis bleek dat de man was overleden aan een hartstilstand.

Dronken bromfietser aangehouden
WOERDEN Vrijdagmiddag rond vier uur werd op de Singel een 17-jarige Oudewater aangesproken. De jongen reed de Spoorlaan op zonder voorrang te verlenen aan een automobilist. Vervolgens reed hij hevig slingerend en vol gas op de telefooncel voor het Stationsgebouw af waar een voetganger hem nog net wist te ontwijken. Door deze manoeuvre tuimelde de bromfietser bijna over de brugleuning. Op de Singel kon hij worden staande gehouden. De jongen uit Oudewater bleek zwaar onder invloed te zijn. Op het politiebureau is een bloedproef afgenomen. Procesverbaal werd opgemaakt.

Voormalige boerderij brandt uit
BREUKELEN Aan de Straatweg ontstond zaterdagochtend omstreeks kwart over vier brand in een voormalige boerderij. Door een voorbijganger werd de brand ontdekt op een plat dak aan de voorzijde van het pand, waarna hij de brandweer waarschuwde.

Het pand bestond uit twee verdiepingen: de begane grond werd gebruikt als opslagplaats, de eerste etage werd aan de voorzijde bewoond. Lange tijd hadden de hulpdiensten het vermoeden dat er nog een vrouw in het woongedeelte verbleef. Na een uitvoerige zoektocht bleek omstreeks negen uur dat er geen personen meer in het brandende pand hadden verbleven.

Een vrouw die aan de Vechtzijde (achterzijde) van het pand woonde, werd tijdig geëvacueerd, evenals de bewoners van aangrenzende woningen. De brandweer zette in de loop van de ochtend vijf blusvoertuigen en een ladderwagen uit de omgeving in. In totaal waren zon 70 brandweermensen (beroeps- en vrijwilligers) in dienst. De brand werd vanaf de voor- en achterzijde geblust en was rond zes uur onder controle

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk en wordt door de recherche van de politie onderzocht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie