Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 02-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 2-12-2000
Politieberichten van 1/12 (13.00 uur) tot 2/12 (13.00 uur)

Burgum: motorrijder gewond
Bij een aanrijding op de Oppedijk van Veenweg is vrijdag om 11.30 uur een 25-jarige motorrijder ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer reed op Oppedijk van Veenweg en wilde linksaf slaan in de richting Lageweg. Hij moest remmen voor een tegmoetkomende vrachtwagen, bestuurd door een 49-jarige plaatsgenoot, maar kwam daarbij ten val. Hij botste vervolgens met zijn motor tegen de vrachtwagen en liep daarbij ernstig beenletsel op. De tank van de vrachtwagen raakte daarbij lek. Het slachtoffer werd per ambulance naar het MCL overgebracht.

Wolvega: diefstal wielen
Van een auto die geparkeerd stond op een carpoolplaats aan de Stellingenweg zijn vrijdag tussen 06.30 uur en 14.00 uur alle vier de wielen gestolen. De 22-jarige eigenaar uit Langezwaag deed aangifte. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen.

Drachten: inbraak auto
Uit een auto die geparkeerd stond aan de Vogelzang, zijn vrijdag tussen 11.30 en 15.30 uur een radardetector en een aantal CD`s gestolen nadat een raam was ingeslagen. De 27-jarige eigenaresse uit Boelenslaan deed aangifte.

Heerenveen: aanhouding winkeldiefstal
Een 35-jarige inwoner van Joure is vrijdag om 17.30 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Dracht. De man werd op door een beveiligingsbeambte op heterdaad betrapt toen hij een jas wilde meenemen zonder te betalen, waarna hij aan de politie werd overgedragen.

Leeuwarden: woningbrand
In een woning aan de 5e Vegelingsdwarsstraat heeft vrijdag om 17.00 uur brand gewoed. De bewoner van het pand liep geen letsel op. De brandweer had het vuur, dat vermoedelijk ontstond door kortsluiting in een TV-toestel, snel onder controle.

Leeuwarden: verkeerscontrole fietsers
De politie heeft vrijdagavond van 18.30 tot 21.30 uur op het Zuiderplein een controle gehouden op het voeren van fietsverlichting. In totaal werden 58 fietser verbaliseerd voor het niet voeren van de vereiste verlichting. Eén bestuurder kreeg bovendien een bekeuring voor het negeren van rood licht en gesloten bomen bij de spoorwegovergang.

Leeuwarden: overval winkel en aanhouding
Een winkel aan het Ruiterskwartier is vrijdag om 20.25 uur door een nog onbekende man overvallen. Een caissière van de winkel werd door de man onder bedreiging van een mes gedwongen geld uit de kassa te geven. Op grond van het opgegeven signalement van de overvaller werd om 22.30 uur een 33-jarige Leeuwarder in een cafe aan het Reigerplein aangehouden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, waarbij een agente in haar gezicht geraakt werd en ondermeer een gekneusd jukbeen opliep. De verdachte werd op het politiebureau ingesloten.

Drachten: inbraak bedrijf
Uit een bedrijf aan de Tussendiepen zijn vrijdag tussen 18.30 en 19.00 uur twee computers gestolen. Toen het personeel terugkeerde van een avondpauze bleken de twee computers te zijn verdwenen. Een 30-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Drachten: inbraak auto
In een auto die geparkeerd stond aan De Drift, is vrijdag tussen 22.15 en 22.45 uur ingebroken. Nadat een ruit was ingeslagen werd een radardetector weggenomen. De 32-jarige eigenaar uit Ureterp deed aangifte.

Joure: onder invloed
Een 39-jarige inwoner van Heerenveen is zaterdag om 00.40 uur op de Haskerveldweg aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 395 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren ontving.

Hoornsterzwaag: dodelijk ongeval
De 60-jarige Johannes Herder uit Nijeberkoop is vrijdag om 21.40 uur bij een eenzijdig ongeval op de Sint Magnuswei om het leven gekomen. Het slachtoffer zat als bestuurder alleen in zijn auto en raakte vermoedelijk door modder op de weg in een slip. Het voertuig raakte daarna twee bomen. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Marrum: onder invloed
Een 18-jarige inwoner van Ferwerderdiel is zaterdag om 00.45 uur op Ljouwterdyk aangehouden, omdat hij onder invloed op een brommer reed. OP het bureau blies hij 515 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Bolsward: onder invloed
Een 44-jarige inwoner van Wûnseradiel is zaterdag om 01.20 uur op de Rijksweg aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 415 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren ontving. Ook bleek zijn auto niet APK-gekeurd te zijn.

Leeuwarden: onder invloed
Op de Drachtsterweg is zaterdag om 03.30 uur een 34-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 515 ug/l, goed voor een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren.

Franeker: eenzijdig ongeval
Op de Harlingerweg vond zaterdag om 00.05 uur een eenzijdig ongeval plaats. Een 19-jarige bestuurder uit Franeker was met zijn auto door nog onbekende oorzaak tegen een boom gereden. De bestuurder klaagde over pijn in het hoofd en werd per ambulance voor onderzoek naar het MCL overgebracht. Daar werd hem een bloedproef afgenomen. Zijn verwondingen leken mee te vallen.

Franeker: inbraak bedrijf
Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken bij een bedrijf aan de Amperestraat. Men kwam binnen door een raam open te breken. Er werden onder meer een computer en een televisietoestel weggenomen. Een 44 jarige inwoner van Harlingen deed aangifte.

Franeker: inbraak auto
Uit een auto die geparkeerd stond aan de Prinses Beatrixstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Nadat een ruit was vernield werd onder meer een radiocassettespeler gestolen. De 59-jarige eigenaar uit Franeker deed aangifte.

Franeker: inbraak praktijkruimte
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een praktijkruimte aan het Noord. Men kwam het pand binnen door een raam te forceren, waarna onder meer een stereotoren en een geldbedrag werd meegenomen. Een 51-jarige inwoner van Franeker deed aangifte.

Dokkum: aanhouding winkeldiefstal
Een 43-jarige inwoner van Dokkum is zaterdag om 09.45 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Hantumerweg. De man werd door winkelpersoneel op heterdaad betrapt en overgedragen aan de politie.

Hoornsterzwaag: aanhoudingen na autodiefsta
l Drie mannen zijn zaterdag omstreeks 09.00 uur aangehouden op verdenking van autodiefstal. De verdachten, 36, 24 en 23 jaar, hebben allen de Engelse nationaliteit en verbleven op een camping te St. Nicolaasga. De mannen hadden eerder die ochtend een eenzijdig ongeval gehad met hun huurauto op de Kapelweg te Donkerbroek. Ze waren vervolgens te voet verder gegaan en hadden bij een woning aan de Schoterlandseweg een auto gestolen. De eigenaar van deze auto, een 47-jarige inwoner van Hoornsterzwaag, was getuige van de diefstal en meldde dit aan de politie. Politieagenten die onderweg waren naar het inmiddels gemelde ongeval aan de Kapelweg, zagen de gestolen auto rijden en zetten de achtervolging in. De verdachten vluchtten op de Houtwallen uit de auto een bosperceel in, waar ze kort daarna konden worden aangehouden. Ze werden alledrie op het politiebureau ingesloten.

Jubbega: fietser gewond
Een 64-jarige fietser uit Drachten is zaterdag om 09.20 uur bij een aanrijding met een trekker op de Nijeberkoperweg gewond geraakt. Het slachtoffer fietste achter een andere fietser, toen hij met zijn voorwiel het achterwiel van zijn voorganger raakte. Hij week naar links uit en botste vervolgens op een hem tegemoetkomende trekker met oplegger. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Kootstertille: inbraak bedrijf
In een bedrijf aan de Balkwar is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Door een gat in een muur te maken verschafte men zich toegang tot het pand, waarna een kluis werd opengebroken. In de kluis bevond zich slechts de administratie van het bedrijf. Een 56-jarige inwoner van Kootstertille deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...