Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 03-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 3-12-2000
Mediaberichten 2 en 3 december 2000 (tot 3-12-00/13.00)

ECHT: 80 PVs snelheidscontrole

ECHT Bij een snelheidscontrole op de Wilhelminalaan heeft de politie zaterdagmorgen tussen 09.00 en 10.45 uur 80 automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. Tijdens de controle werden 658 autos gecontroleerd; de hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

LEUNEN: Hardleerse jongeman

LEUNEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag kort voor half vijf op de St. Catharinastraat in Leunen een 17-jarige jongeman uit Geijsteren bekeurd. De jongen maakte deel uit van een groepje dat schoppend tegen een Cola-blikje over straat liep. Nadat de politie hen daarop had aangesproken, omdat het geluid de nachtrust verstoort, liep de groep verder. De 17-jarige Geijsternaar had de boodschap kennelijk niet goed begrepen; hij schopte opnieuw tegen het blikje, waarop de politie hem bekeurde. Dat komt hem op een boete te staan van tachtig gulden.

ROERMOND: Bierglas kapot gegooid

ROERMOND De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag kort voor vier uur een 25-jarige inwoner van Swalmen bekeurd. De man kwam met een bierglas in zijn hand uit een café aan de Veldstraat naar buiten. Toen de politie hem sommeerde dit glas terug naar binnen te brengen, gooide hij het glas kapot tegen een rioleringsbuis. Deze buis staat daar om de Veldstraat af te sluiten voor autos. Toen de politie hem daarvoor bekeurde gaf hij een valse naam op. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd zijn juiste identiteit vastgesteld en mocht hij met twee processen-verbaal met een totale boete van tweehonderd gulden, weer vertrekken.

KELPEN-OLER: 5 Verkeersgewonden

KELPEN-OLER Bij een verkeersongeval op de Rijksweg-Noord zijn zaterdagavond kort voor half twaalf vijf mensen gewond geraakt. Twee slachtoffers zaten bekneld in de wrakstukken en moesten door de brandweer worden bevrijd. Alle slachtoffers werden per ambulances vervoerd naar ziekenhuizen in Roermond, Weert en Geldrop. Inmiddels hebben twee van hen het ziekehuis weer kunnen verlaten.

Het ongeval gebeurde toen door nog onbekende oorzaak twee elkaar tegemoetkomende personenautos frontaal met elkaar in botsing kwamen. Een auto werd bestuurd door een 62-jarige inwoner van Kelpen-Oler. Hij raakte door de botsing bekneld. Verder zaten in deze auto nog zijn 61-jarige echtgenote en twee inwoonsters van Nijmegen (33 en 34 jaar). De laatste twee zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. De tegemoetkomende auto werd bestuurd door een 63-jarige inwoner van Nederweert; ook hij raakte bekneld. Hij zat alleen in de auto.

VENLO: Drugsaanbieder bekeurd

VENLO De politie heeft zaterdagavond rond half tien op de Noord-Buitensingel in Venlo een 32-jarige inwoner van die stad bekeurd omdat hij drugs te koop aanbood aan twee politiemensen die daar in burger gekleed, surveilleerden. Het op straat aanbieden van drugs is ingevolge de Algemene Politie Verordening in Venlo verboden en neemt de laatste tijd sterk toe. De beide politiemensen hebben de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

ROERMOND: Neppistolen inbeslaggenomen

ROERMOND De politie heeft zaterdagavond rond half negen op het Keulseplein in Roermond van twee Roermondenaren, beiden 13-jaar oud, neppistolen inbeslaggenomen.

De politie had een melding gekregen van overlast en trof op het Keulseplein een groepje jongeren aan. Toen bleek dat een van hen een doosje plastic kogeltjes in zijn hand had, stelde de politie een verder onderzoek in. Daarbij werd bij een jongen een neppistool aangetroffen en zag de politie hoe een andere jongen een neppistool in de struiken gooide. Het tweetal is aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende een van hen dat vanauit het groepje waarvan hij deel uitmaakte, met het neppistool op het rolluik van een woning aan de Hendriklaan was geschoten. Na inbeslagneming van de neppistolen zijn de twee met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

ROERMOND: Wettenkennis en hardleers

ROERMOND Een 15-jarige Roermondenaar heeft ondanks een uitstekende wettenkennis toch blijk gegeven van hardleersheid. Dat is hem in twee dagen tijd op twee boetes van elk 120 gulden komen de staan.

Een politiesurveillance zag zaterdagmiddag rond half twee op de Godsweerdersingel twee jongelui op een bromfiets. Toen de politie naderde wisselde het tweetal van plaats en ging er op de bromfiets vandoor. Korte tijd later trof de surveillance het tweetal bij een tankstation aan het Broekhin-Zuid. Onderzoek wees uit dat de aanvankelijke bestuurder 15 jaar was en dat de 18-jarige bromfietseigenaar uit Roermond het stuur had overgenomen. Toen de politiemensen de 15-jarige daarvoor bekeurden wist hij hen de hoogte van de boete al mede te delen: 120 gulden. De politiemensen die nieuwsgierig informeerden naar de aanwezige kennis, kregen van de jongeman te horen dat hij de dag ervoor eveneens voor eenzelfde feit door collegas was bekeurd.

ECHT: Verkeersgewonde

ECHT Bij een verkeersongeval op de Bellekeweg in Echt is zaterdag kort voor het middaguur een 19-jarige automobilist uit Susteren zodanig gewond geraakt, dat hij per ambulance naar het ziekenhuis in Sittard moest worden gebracht. Het ongeval gebeurde toen de jongeman in een bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en met zijn auto over de kop sloeg. De auto raakte total loss.

BERGEN/HEIJEN: 41 PVs snelheidsovertreding

BERGEN/HEIJEN Bij snelheidscontroles in Bergen en Heijen heeft de politie zaterdagmiddag 41 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. In totaal werden 483 automobilisten gecontroleerd.

Tussen 14.00 en 14.30 uur controleerde de politie op de Siebengewaldseweg in Bergen 115 autos: 7 bleken er harder te rijden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.

Van 14.35 tot 14.50 uur werden op de Aijenseweg 65 autos gecontroleerd: 2 bleken er harder te rijden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid bedroeg hier 62 km/u.

Op de Rijksweg in Heijen werden zaterdagmiddag tussen 15.18 en 15.50 uur nog eens 303 autos gecontroleerd: 32 reden er harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid bedroeg 105 km/u.

MILSBEEK: 15 PVs snelheidsovertreding

MILSBEEK Bij een snelheidscontrole op de Zwarteweg in Milsbeek heeft de politie zondagmorgen tussen 09.45 en 10.50 uur 157 autos gecontroleerd op de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. 15 Automobilisten bleken harder te rijden en krijgen een bekeuring; de hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/u.

KONINGSBOSCH: 105 PVs snelheidsovertreding

KONINGSBOSCH Bij een snelheidscontrole op de Prinsenbaan heeft de politie zondagmorgen tussen 09.00 en 10.40 uur 386 autos gecontroleerd op de maximum snelheid van 50 km/u; 105 automobilisten bleken harder te rijden en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...