Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 03-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 3-12-2000
Mediaberichten 2 en 3 december 2000 (tot 3-12-00/13.00)

ECHT: 80 PVs snelheidscontrole

ECHT Bij een snelheidscontrole op de Wilhelminalaan heeft de politie zaterdagmorgen tussen 09.00 en 10.45 uur 80 automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. Tijdens de controle werden 658 autos gecontroleerd; de hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

LEUNEN: Hardleerse jongeman

LEUNEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag kort voor half vijf op de St. Catharinastraat in Leunen een 17-jarige jongeman uit Geijsteren bekeurd. De jongen maakte deel uit van een groepje dat schoppend tegen een Cola-blikje over straat liep. Nadat de politie hen daarop had aangesproken, omdat het geluid de nachtrust verstoort, liep de groep verder. De 17-jarige Geijsternaar had de boodschap kennelijk niet goed begrepen; hij schopte opnieuw tegen het blikje, waarop de politie hem bekeurde. Dat komt hem op een boete te staan van tachtig gulden.

ROERMOND: Bierglas kapot gegooid

ROERMOND De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag kort voor vier uur een 25-jarige inwoner van Swalmen bekeurd. De man kwam met een bierglas in zijn hand uit een café aan de Veldstraat naar buiten. Toen de politie hem sommeerde dit glas terug naar binnen te brengen, gooide hij het glas kapot tegen een rioleringsbuis. Deze buis staat daar om de Veldstraat af te sluiten voor autos. Toen de politie hem daarvoor bekeurde gaf hij een valse naam op. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd zijn juiste identiteit vastgesteld en mocht hij met twee processen-verbaal met een totale boete van tweehonderd gulden, weer vertrekken.

KELPEN-OLER: 5 Verkeersgewonden

KELPEN-OLER Bij een verkeersongeval op de Rijksweg-Noord zijn zaterdagavond kort voor half twaalf vijf mensen gewond geraakt. Twee slachtoffers zaten bekneld in de wrakstukken en moesten door de brandweer worden bevrijd. Alle slachtoffers werden per ambulances vervoerd naar ziekenhuizen in Roermond, Weert en Geldrop. Inmiddels hebben twee van hen het ziekehuis weer kunnen verlaten.

Het ongeval gebeurde toen door nog onbekende oorzaak twee elkaar tegemoetkomende personenautos frontaal met elkaar in botsing kwamen. Een auto werd bestuurd door een 62-jarige inwoner van Kelpen-Oler. Hij raakte door de botsing bekneld. Verder zaten in deze auto nog zijn 61-jarige echtgenote en twee inwoonsters van Nijmegen (33 en 34 jaar). De laatste twee zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. De tegemoetkomende auto werd bestuurd door een 63-jarige inwoner van Nederweert; ook hij raakte bekneld. Hij zat alleen in de auto.

VENLO: Drugsaanbieder bekeurd

VENLO De politie heeft zaterdagavond rond half tien op de Noord-Buitensingel in Venlo een 32-jarige inwoner van die stad bekeurd omdat hij drugs te koop aanbood aan twee politiemensen die daar in burger gekleed, surveilleerden. Het op straat aanbieden van drugs is ingevolge de Algemene Politie Verordening in Venlo verboden en neemt de laatste tijd sterk toe. De beide politiemensen hebben de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

ROERMOND: Neppistolen inbeslaggenomen

ROERMOND De politie heeft zaterdagavond rond half negen op het Keulseplein in Roermond van twee Roermondenaren, beiden 13-jaar oud, neppistolen inbeslaggenomen.

De politie had een melding gekregen van overlast en trof op het Keulseplein een groepje jongeren aan. Toen bleek dat een van hen een doosje plastic kogeltjes in zijn hand had, stelde de politie een verder onderzoek in. Daarbij werd bij een jongen een neppistool aangetroffen en zag de politie hoe een andere jongen een neppistool in de struiken gooide. Het tweetal is aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende een van hen dat vanauit het groepje waarvan hij deel uitmaakte, met het neppistool op het rolluik van een woning aan de Hendriklaan was geschoten. Na inbeslagneming van de neppistolen zijn de twee met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

ROERMOND: Wettenkennis en hardleers

ROERMOND Een 15-jarige Roermondenaar heeft ondanks een uitstekende wettenkennis toch blijk gegeven van hardleersheid. Dat is hem in twee dagen tijd op twee boetes van elk 120 gulden komen de staan.

Een politiesurveillance zag zaterdagmiddag rond half twee op de Godsweerdersingel twee jongelui op een bromfiets. Toen de politie naderde wisselde het tweetal van plaats en ging er op de bromfiets vandoor. Korte tijd later trof de surveillance het tweetal bij een tankstation aan het Broekhin-Zuid. Onderzoek wees uit dat de aanvankelijke bestuurder 15 jaar was en dat de 18-jarige bromfietseigenaar uit Roermond het stuur had overgenomen. Toen de politiemensen de 15-jarige daarvoor bekeurden wist hij hen de hoogte van de boete al mede te delen: 120 gulden. De politiemensen die nieuwsgierig informeerden naar de aanwezige kennis, kregen van de jongeman te horen dat hij de dag ervoor eveneens voor eenzelfde feit door collegas was bekeurd.

ECHT: Verkeersgewonde

ECHT Bij een verkeersongeval op de Bellekeweg in Echt is zaterdag kort voor het middaguur een 19-jarige automobilist uit Susteren zodanig gewond geraakt, dat hij per ambulance naar het ziekenhuis in Sittard moest worden gebracht. Het ongeval gebeurde toen de jongeman in een bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en met zijn auto over de kop sloeg. De auto raakte total loss.

BERGEN/HEIJEN: 41 PVs snelheidsovertreding

BERGEN/HEIJEN Bij snelheidscontroles in Bergen en Heijen heeft de politie zaterdagmiddag 41 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. In totaal werden 483 automobilisten gecontroleerd.

Tussen 14.00 en 14.30 uur controleerde de politie op de Siebengewaldseweg in Bergen 115 autos: 7 bleken er harder te rijden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.

Van 14.35 tot 14.50 uur werden op de Aijenseweg 65 autos gecontroleerd: 2 bleken er harder te rijden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid bedroeg hier 62 km/u.

Op de Rijksweg in Heijen werden zaterdagmiddag tussen 15.18 en 15.50 uur nog eens 303 autos gecontroleerd: 32 reden er harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid bedroeg 105 km/u.

MILSBEEK: 15 PVs snelheidsovertreding

MILSBEEK Bij een snelheidscontrole op de Zwarteweg in Milsbeek heeft de politie zondagmorgen tussen 09.45 en 10.50 uur 157 autos gecontroleerd op de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. 15 Automobilisten bleken harder te rijden en krijgen een bekeuring; de hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/u.

KONINGSBOSCH: 105 PVs snelheidsovertreding

KONINGSBOSCH Bij een snelheidscontrole op de Prinsenbaan heeft de politie zondagmorgen tussen 09.00 en 10.40 uur 386 autos gecontroleerd op de maximum snelheid van 50 km/u; 105 automobilisten bleken harder te rijden en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie