Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Polyglutamaat lijkt geknipt voor plastic elektronica

Datum nieuwsfeit: 04-12-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Polyglutamaat lijkt geknipt voor plastic elektronica

Toekomstige zonnecellen zouden wellicht vervaardigd kunnen worden van polyglutamaat. Dit plastic, een polypeptide, lijkt namelijk ideaal voor toepassingen op het gebied van optica en elektronica. Het is transparant, hittebestendig tot 160 °C en heeft eigenschappen die te sturen zijn door het inbouwen van zijgroepen. Polyglutamaat groeit in helices (spiralen), een structuur die een grote dipool oplevert. De Groningse polymeerchemicus Reinie Wieringa heeft nu bovendien een methode ontwikkeld die het mogelijk maakt om de spiraaltjes vanaf een vlakke glasplaat te laten groeien, waardoor ze allemaal keurig parallel gaan staan. Zo ontstaat een film ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie