Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil uitbreiding knelgevallenregeling pluimveehouders

Datum nieuwsfeit: 04-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA wil uitbreiding van knelgevallenregeling voor pluimveehouders

Het CDA is weliswaar blij met de op de handen zijnde invoering van een stelsel van pluimveerechten, maar CDA-Eerste Kamerlid Van Gennip maakte tijdens de behandeling van de Meststoffenwet in de Eerste Kamer op 4 en 5 december jl. kenbaar dat het CDA een uitbreiding van de knelgevallenregeling voor pluimveehouders wil.

Verder vindt het CDA dat de pluimveehouders die zich in goede trouw niet onmiddellijk hebben kunnen houden aan de bevriezingsmaatregel van 6 november 1998 op een coulantere houding van de de minister van LNV (Landbouw, Natuur en Visserij) mogen rekenen. Het gaat vooral om die gevallen, waarin het niet invullen van gegronde vewachtingen faillissement of minstens zeer zware economische averij zou hebben betekend.

Tenslotte wil het CDA dat de minister zekerheid geeft over de produktieomvang. Alleen zo kan de sector zich toekomstgericht, economisch weerbaar en milieubewust opstellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie