Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen

Datum nieuwsfeit: 04-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 4-12-2000 Persberichten district Heerlen

Heerlen; Woninginbrekers aangehouden
Maandagmorgen omstreeks 03.00 uur werden op de Mgr. Feronlaan twee 25-jarige inwoners uit Heerlen aangehouden. Beide mannen had kort daarvoor ingebroken in een woning aan de Pirins Mauritsstraat. Getuigen hadden gezien dat het tweetal apparatuur uit de woning droeg en in een auto laadden. Toen agenten poolshoogte namen vluchtte het tweetal in de auto. Op de Mgr. Feronlaan werd de auto tot stoppen gedwongen. De bestuurder werd in de auto aangehouden, terwijl een tweede inzittende te voet verder vluchtte. Hij werd met behulp van een speurhond in de buurt opgespoord. Beide mannen werden ingesloten. In de woning waar het duo had ingebroken, troffen agenten een hennepplantage aan van 100 planten. De complete plantage werd in beslag genomen.

Heerlen; Hennepplantage en vuurwapens aangetroffen In een woning aan de Stinsstraat troffen agenten zondagmiddag omstreeks 15.00 uur een hennepplantage en twee vuurwapens met munitie aan.
De plantage bevond zich op zolder en bestond uit 100 plantjes. De vuurwapens die werden aangetroffen waren een pistool en een revolver, terwijl de munitie bestond uit 138 scherpe patronen. Tegen twee bewoners, een 46-jarige man en een 41-jarige vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; Stuivertjewissel na aanrijding
Zondagmorgen omstreeks 06.45 uur werd op de Dautzenbergstraat een 19-jarige inwoner uit Heerlen aangehouden. De man had kort daarvoor op de Kruisstraat met zijn auto een paal van een verkeerslicht omver gereden en vervolgens doorgereden. Een attente taxichauffeur had het een en ander gezien en waarschuwde via zijn centrale de politie. Toen hij de auto even later op de Dautzenbergstraat weer zag, zat niet een man doch een vrouw achter het stuur van de auto. De man zat toen achter in de auto.
Nadat de man in eerste instantie verklaarde dat hij niet had gereden, omdat hij had gedronken, gaf hij later toe dat hij wel achter het stuur had gezeten. Een blaastest wees uit dat hij een bloed/alcoholpromillage had van 1. De bleek ook niet over een rijbewijs te beschikken.

Brunssum; Dronken automobilist vernielt voortuintjes Een 31-jarige inwoner uit Heerlen, werd zondagmorgen omstreeks 05.40 uur aangehouden. De man had met teveel aan alcohol op achter het stuur van zijn auto had gezeten en op de Akerstraat enkele voortuintjes van woningen vernield.
Komende uit de richting Heerlen was de man ter hoogte van de kruising met de Rembrandtstraat, vermoedelijk met te hoge snelheid, de macht over het stuur van zijn auto kwijtgeraakt. Hij ramde eerst een betonnen paaltje en vervolgens reed hij door een zestal voortuintjes. Tenslotte kwam hij in een van deze tuintjes met zijn auto tot stilstand.
Een blaastest gaf een promillage aan van 1,1.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR is bereikbaar onder telefoonnummer: 045 - 4003050)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie