Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dames Bobteam Anite Jurg met één been in Salt Lake City

Datum nieuwsfeit: 04-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BOBTEAM BROEDERS

Dames Bobteam Anite Jurg met één been al in Salt Lake City

IT's BOBTIME

::Eerste deel van de kwalificatie voor de Olympische spelen binnen Het dames bobteam Anite Jurg heeft tijdens de World Cup Wedstrijden in Winterberg op vrijdag 1 december de 12e plaats behaald. Op de geschoonde lijst de 10e plaats, dit betekent dat bobteam Jurg voldoet aan een deel van de eerste eis voor kwalificatie op de Olympische spelen in Salt Lake City in 2002. Tweemaal een plaats in de top 10 van de World Cupwedstrijden is voldoende voor nominatie. Bobteam Anite Broeders is vrijdag op de 13e plaats geëindigd.

Zaterdag 2 december hebben bobteam Anite Jurg en bobteam Anite Broeders de 13e en 14e plaats behaald. Door de onverwachte goede prestatie van het Roemeense team behaalde Anite Jurg net geen 10e plaats op de geschoonde lijst.

::Sterke start
Opvallend was de sterke start van Eline Jurg en remster Nannet Kiemel. De Zweden waren met maar tweehonderdste seconden sneller. Ilse Broeders, die samen met remster Annemarie van Donselaar is gestart, wist de mindere start door zeer goed stuurwerk de goed run goed te maken.

De volgende World Cup wedstrijden volgen snel, op 8 en 10 december in het Oostenrijkse Igls.

Overzicht wedstrijden

04 dec - 10 dec 2000 World Cup, Igls, Oostenrijk
08 jan - 14 jan 2001 NK, Winterberg, Duitsland
05 feb - 10 feb 2001 WK, Calgary, Canada 13 feb - 16 feb 2001 World Cup, Park City, USAVoor nadere informatie en fotomateriaal kunt u zich wenden tot Annemieke Berkman-van Baal,
marketing assistente Anite/ Quality & Results, telefoon (0343) 43 93 43, of
per e-mail: (a.vanbaal@qenr.nl). Nadere informatie over het damesbobsleeën vindt u ook op www.bobslee.nl.


04 dec 00 15:09

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie