Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 04-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 4-12-2000 Persberichten district Maastricht
Maandag 4 december 2000

District Maastricht

Maastricht, rijden onder invloed.
Een 33-jarige automobilist uit Maastricht vestigde zondagavond omstreeks 18.40 uur de aandacht van de politie op zich toen hij op de Petrus Gaginistraat dubbel parkeerde bij een friture en daardoor de doorgang voor het overige verkeer blokkeerde. Toen de agenten hem hierover aanspraken bleek dat hij gedronken had en werd van hem een blaastest gevorderd. Een ademanalyse aan het politiebureau wees een alcoholpromillage uit van 1,7 hetgeen inhield dat de man zijn rijbewijs moest inleveren en dat hij tevens een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur kreeg.
Hetzelfde lot was weggelegd voor een 62-jarige Maastrichtenaar die zondagavond omstreeks 19.15 uur op de Tongerseweg met zijn auto tegen een stilstaande auto reed. Ook hij verkeerde onder invloed van alcohol (eveneens 1,7 promille).

Maastricht, inbraak.
Zondagmiddag werd tussen 16.30 uur en 18.15 uur ingebroken in een woning aan de Petrus Gaginistraat. De keukendeur aan de achterzijde van de woning was geforceerd waarna het hele huis werd doorzocht. Uit de woning werden een computer, een fototoestel en een aantal juwelen gestolen.

Maastricht, kluis gestolen.
In de loop van zondagmiddag c.q. avond werd een 40 kilo zware kluis gestolen uit een werkruimte van café Zuid gelegen aan het Plein 1992. In de kluis bevond zich de omzet van enkele dagen. Ten tijde van de diefstal werd er gewoon gewerkt in het café. Toch zag een onbekende kans om er met de kluis vandoor te gaan.

Maastricht, geintje pakt verkeerd uit.
Tijdens surveillance werd een politiepatrouille maandagmorgen omstreeks 03.00 uur op de Kruisdonk geconfronteerd met een uit de richting van Maastricht komende personenauto. Vanwege de ogenschijnlijk hoge snelheid van dit voertuig wilde de politie tot controle overgaan. Ter hoogte van het aldaar gelegen tuincentrum stopte de auto plotseling en stapten de twee inzittenden uit die vervolgens wegrenden en zich in de struiken verstopten. Toen de politie de achtervolging wilde inzetten kwam het tweetal tevoorschijn uit het struikgewas. Zij vertelden doodleuk dat ze een geintje wilden uithalen. Dat werd door de politieagenten niet op prijs gesteld. De bestuurder van de auto, een 19-jarige man uit Maastricht, bleek gedronken te hebben. Gezien de hoeveelheid alcohol (0,6 promille) werd een bekeuring uitgeschreven van 400 gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie