Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 04-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 4-12-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 4 december 2000

Dagelijkse berichten

Scheemda: dronken automobilist
De politie heeft vannacht aan de Kolkenweg in Scheemda een 25-jarige automobilist uit Westerlee aangehouden. De man reed met hoge snelheid en ongecontroleerd door de Stationsstraat in Scheemda. Omwonenden zagen en hoorden de man rijden en waarschuwden de politie. Bij het zien van de naar Scheemda gestuurde politiepatrouille ging de automobilist er in zijn auto vandoor maar raakte aan de Kolkenweg met de wagen in de berm. De auto kwam tot de assen vast te zitten in de zachte berm en de bestuurder kon worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse werd 1.3 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van zes uur heengezonden.

Musselkanaal: misbruik alarmnummer 112
In zijn woning aan de Schoolstraat in Musselkanaal heeft de politie gisteravond een 26-jarige man aangehouden. De man belde met een GSM-telefoon meerdere keren het alarmnummer 112 terwijl hij een niet spoedeisende melding van overlast, waar bij onderzoek echter geen sprake van bleek te zijn, wilde doorgeven. De man werd - in verband met het bellen met een GSM - door de alarmcentrale in Driebergen telkens doorverboden naar de politie in Groningen. Daar werd hem te verstaan gegeven dat dergelijke meldingen niet via 112 worden aangenomen. Tevens is de man meerdere keren gewaarschuwd dat misbruik van 112 strafbaar is. Hij bleef echter bellen maar meldde daarbij wel zijn verblijfplaats. Hij is daarop in zijn woning aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol. Hij is ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het misbruik maken van het alarmnummer 112.

Ter Apel: zoon des huizes aangehouden
In de woning van zijn ouders aan de Kloosterveenweg in Ter Apel heeft de politie gisteravond een 21-jarige man uit Ter Apel aangehouden. De man, die onder invloed verkeerde van meerdere harddrugs in combinatie met alcohol, vernielde een deel van de huisraad en mishandelde zijn vader. Bij de komst van de politie wilde de man ook nog ene jongere broer te lijf gaan. Hij is door de politie overmeesterd en geboeid naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Het is niet uitgesloten dat de man in aanmerking komt voor het plegen van één of meerdere inbraken. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan.

Delfzijl: inbraak
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een gebouw van de Javaans-surinaamse culturele vereniging in de IJslandsestraat in Delfzijl. De inbrekers kwamen binnen door een deur open te breken nadat ze zich door het verbuigen van een hek toegang tot het terrein van het verenigingsgebouw had verschaft. In het gebouw werd een kast opengebroken. Daaruit werden, naast een hoeveelheid bier, drie koffers met Javaanse danskleding (klederdracht) gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

Winschoten: bromfietser negeert rijverbod
Wegens het overtreden van het hem wegens rijden onder invloed opgelegde rijverbod, heeft de politie gistermorgen op de Bovenburen in Winschoten een 38-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man werd aanvankelijk vroeg in de morgen aangehouden wegens rijden onder invloed op zijn brommer. Hij werd na verhoor met een dagvaarding een rijverbod heengezonden. Hij ging toch weer rijden en bleek nog of alweer onder invloed te verkeren (1.3 promille). De man weigerde mee te gaan naar het politiebureau en kon na een korte worsteling met agenten in de politieauto worden meegenomen. Tegen hem is opnieuw proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed en het negeren van een rijverbod.

Zoutkamp: man aangehouden
De politie heeft vannacht in de woning van zijn vriendin aan de Beatrixstraat in Zoutkamp een 28-jarige man uit de gemeente Zuidhorn aangehouden. De man was de woning van de vriendin binnengedrongen na het vernielen van een deur. In de woning mishandelde hij de 25-jarige vrouw en bedreigde haar. Tevens vernielde de man een groot deel van de huisraad. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De reden van de ruzie tussen hem en zijn vriendin in vooralsnog onduidelijk.

Groningen: lastige passagier
Op het NS station is zondagochtend een 32-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man hield zich op het perron op en schreeuwde de boel bij elkaar. Nadat het NS personeel hem vroeg weg te gaan weigerde hij te vertrekken. Uiteindelijk namen agenten de man mee naar het bureau, waar hij ter ontnuchtering is ingesloten.

Groningen: bromfiets in beslag genomen
Een 21-jarige man uit Groningen raakte zondagmiddag zijn bromfiets aan de politie kwijt. De man reed met zeer grote snelheid over de Ulgersmaweg. Toen hij de politie zag ging hij er vandoor en trachtte hij aan een aanhouding te ontkomen. Na een korte achtervolging wisten agenten hem op de Stadsweg tot stoppen te dwingen. De bromfiets werd voor een technisch onderzoek aan het bureau geplaatst. De man kreeg enkele boetes opgelegd.

Groningen: heterdaad
Een 32-jarige man uit de stad werd afgelopen nacht op heterdaad betrapt bij een inbraak in een modezaak aan de Gelkingestraat. Agentyen zagen dat de man de winkel verliet terwijl net het alarm van de winkel overging. Na aanhouding werd een onderzoek in de winkel ingesteld. Een ruit van de toegangsdeur bleek te zijn vernield. De verdachte had een grote som geld in zijn kleding. De man is ingesloten.

Groningen: man bedreigt automobilist
De politie kreeg zondagavond een melding dat een automobilist een andere automobilist op de Beneluxweg had bedreigd met een vuurwapen. Na een korte zoektocht zagen agenten de verdachte in zijn auto rijden . Op de West Indischekade bracht de verdachte zijn voertuig tot stilstand, waarna agenten de man konden aanhouden. In de auto bleek een alarmpistool aanwezig te zijn waarmee de verdachte had gedreigd. Bovendien was de man in het bezit van een kleine hoeveelheid drugs. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: inbraak in sportschool
In een sportschool aan de Grote Markt is zondagavond ingebroken. De daders kwamen het pand binnen door een spiegelluik te vernielen. Uit een geldla in het bedrijf werd geld weggenomen.

Groningen: eten zonder te betalen
Een 41-jarige man zonder vaste woonplaats is zondagavond in een restaurant aan de Hereweg aangehouden. De man bleek lekker gegeten te hebben, maar toen het op betalen aankwam was hij niet in het bezit van geld. De man werd aan het bureau gehoord en na een proces verbaal heengezonden.

Inlichtingen: afdeling Communicatie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie