Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 04-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-12-2000

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.15 uur
Fietsster door auto aangereden

MIJDRECHT Op zondag 3 december vond er een aanrijding tussen een fietsster en een auto plaats, waarbij de fietsster gewond raakte.

Omstreeks 15.30 uur reed een 14-jarige fietsster uit Mijdrecht vanaf een uitrit de A.C. Verhoefweg op. Zij zag daarbij een van rechts naderende 54-jarige automobilist uit Zevenhoven over het hoofd. Ondanks dat de automobilist haar trachtte te ontwijken, werd de fietsster aangereden en kwam met haar fiets ten val.

Door de aanrijding liep zij een hoofdwond en een gekneusde linkerhand op. Zij is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.

Automobilist rijdt in op voetgangers

BREUKELEN Op zondag 3 december is een automobilist ingereden op een groepje voetgangers, waarbij één voetganger door de auto werd geraakt.

Omstreeks 17.30 uur reed een 29-jarige automobilist uit Kockengen over het Zandpad, komende uit de richting van Nieuwersluis. De man verklaarde iets in de auto aan het zoeken te zijn geweest en daardoor even niet goed op de weg te hebben kunnen letten. Hierdoor kwam hij op de linkerweghelft terecht, waar net op dat moment een groepje van vier voetgangers liep. Drie daarvan konden nog op tijd wegspringen, maar een vierde werd nog net door de buitenspiegel van de auto geraakt, waarbij de spiegel afbrak. Het jongetje, 6 jaar oud en afkomstig uit Breukelen, liep hierbij geen letsel op.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden de politiemensen dat de automobilist naar alcohol rook. Hij werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 435 ug/l. (1,10 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Fietser mishandeld

WOERDEN Op zondag 3 december is een fietser op de Oostdam door een automobilist mishandeld.

Omstreeks 20.15 uur fietste een 21-jarige man uit Woerden over de Oostdam. Op de kruising van de Oostdam met de Rijnstraat verleende een automobilist geen voorrang aan de fietser. Daarbij reed hij tegen het voorwiel van de fiets. De automobilist reed door maar keerde zijn auto verderop en reed terug naar de fietser. Die had zijn stuur inmiddels rechtgezet en fietste weer verder.

De automobilist sneed de fietser af, waardoor deze bijna viel. De automobilist en de passagier stapte uit. De fietser liep naar de bestuurder toe en kreeg meteen twee stompen in zijn gezicht. Hij besloot weg te rennen en kreeg toen nog en harde schop na. Na enige tijd ging hij terug naar de plek waar hij zijn fiets had laten liggen en trof daar zijn fiets nog aan. De automobilist en zijn passagier waren inmiddels verdwenen. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze mishandeling.

Man onder invloed rijdt door na aanrijding

VREELAND Op zondag 3 december is een man na een aanrijding doorgereden en even later voor rijden onder invloed aangehouden.

Omstreeks 20.20 uur reed een 42-jarige automobilist uit Hilversum op de Jan van Dieststraat tegen een heg en een geparkeerde auto en reed vervolgens door.

De gewaarschuwde politiemensen troffen de auto met bestuurder op de Spoorlaan aan. Bij het aanspreken van de man bemerkten zij dat de man erg naar alcohol rook. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 960 ug/l. ( 2,30 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij moet zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontrole
MONTFOORT De politie heeft op zondag 3 december op de M.A. Reinaldaweg op snelheid gecontroleerd.

Tussen 09.05 uur en 10.05 uur passeerden 96voertuigen de radarpost. 25 bestuurders reden harder dan de toegestane 80 km/u., met een uitschieter van 147 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie