Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: Jorritsma schoffeert kamer

Datum nieuwsfeit: 04-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 4 december 2000

Tweede Kamerlid Remi Poppe (SP) vindt de wijze schofferend waarop de minister van Economische Zaken opnieuw een vergunning heeft verleend voor proefboringen in de Biesbosch. Dit niet alleen omdat de brief met deze mededeling in het weekend pas bij de Kamerleden werd bezorgd, maar ook omdat dit gebeurt enkele dagen voordat een nieuw overleg hierover met de Kamer plaatsvindt.

Tijdens het overleg van 16 maart jl. werd het al duidelijk dat een meerderheid van de Tweede Kamer tegen de proefboringen in de Biesbosch was.

Ondanks dat heeft minister Jorritsma toch opnieuw een vergunning verleend om proefboringen in de Biesbosch toe te staan. Dit nadat de oude vergunning door de Rechtbank van Breda was vernietigd.

Poppe (SP): Jorritsma probeert de Kamer voor te zijn. Door op basis van de huidige wetgeving alles dicht te timmeren wil ze te bereiken dat juridisch gezien geen stappen meer mogelijk zijn.

Het is nu aan de politiek om zijn verantwoording te nemen en ervoor te zorgen dat dit soort economische activiteiten in een uniek natuurgebied als de Biesbosch niet mogelijk zijn.

Informatie:

Remi Poppe: 070 - 3182802 / 06 53359394

Siddi Roza: 070 - 3183815

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie