Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 05-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 5-12-2000
Politieberichten van 4/12 (13.00 uur) t/m 5/12 (07.00 uur)

Harkema: inbraak bedrijf
Van zondag op maandag werd ingebroken in een bedrijf aan de Reitsmastrjitte. Een raam van het kantoor werd vernield. Uit het kantoor werd niets weggenomen. De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Harkema, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: winkeldiefstal
Zaterdag omstreeks 15.00 uur werd bij een groot winkelbedrijf aan de Jousterweg een winkeldiefstal gepleegd. Een politieman in eigen tijd zag dat een verdachte, een 29-jarige man van Drachten, een accuboormachine uit de verpakking haalde en onder zijn jas stopte. Hierna verliet de man de winkel. Buiten de winkel werd de verdachte door de politieman aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: inbraak woning
Tijdens de vakantie van de bewoner werd ingebroken in een woning aan de Nicolaas Tulpstraat. Een raam aan de achterzijde van de woning werd vernield. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden sieraden, een videocamera, een geldkistje(met gering geldbedrag), een videorecorder, een televisie, twee geluidsboxen en 70 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Balk: laser shield
Maandag omstreeks 14.00 uur werd op snelheid gecontroleerd met de laser patrol op de Provinciale weg, de N 354 tussen Woudsend en Balk. Op een gegeven moment werd het toestel gericht op een personenauto. De laser patrol gaf daarop een storing aan, hetgeen inhield dat de desbetreffende auto was uitgerust met een laser shield. De bestuurder van de auto, een 30-jarige inwoner van Zevenaar, werd aan de kant gezet. De man verklaarde dat het apparaat geen laser shield was, maar werd gebruikt om zijn garagedeur mee te openen. Het is bij de politie bekend dat er laser shields worden verkocht onder het mom dat het een afstandsbediening betreft voor een garagedeur. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en de laser shield werd in beslag genomen.

Schettens: maximumsnelheid
Maandag omstreeks 14.30 uur werd op de Rijksweg 43 onder Schettens een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 19-jarige inwoner van Bolsward, reed met een snelheid van 109 kilometer per uur, terwijl aldaar 80 is toegestaan. Bij verdere controle bleek dat de jongeman ook niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat de auto niet meer verzekerd was en ook de APK-keuring ontbrak. De auto werd in beslag genomen. De bestuurder kreeg voor de geconstateerde overtredingen een bekeuring.

Leeuwarden: diefstal portemonnee
Maandag omstreeks 14.25 uur werd een portemonnee gerold uit een rugzak van een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden. De vrouw was aan het winkelen op de Nieuwestad. In de portemonnee zat een paar honderd gulden, alsmede een rijbewijs. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Terwispel: diefstal auto
Van zondag op maandag werd vanaf de toegangsweg naar het parkeerterrein `De Vonken` aan de Rijksweg A 7 een personenauto, merk Peugeot, kleur grijs, voorzien van het kenteken TX-69-TS, weggenomen. De auto stond aldaar met pech. Door de eigenaar, was de accu, uit de auto meegenomen en had hij de auto slotvast afgesloten. Toen hij afgelopen maandag zijn auto wilde ophalen, bleek deze te zijn verdwenen. De eigenaar, een 29-jarige inwoner van Beetsterzwaag, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: aanrijding licht gewonde
Maandag omstreeks 15.50 uur vond op de Fok ter hoogte van de J. Hepkemastraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De fietser, een 43-jarige inwoner van Heerenveen, week plotseling uit voor iets dat op de weg lag. Bij deze uitwijkmanoeuvre raakte hij de spiegel van een juiste uit tegenovergestelde richting komende personenauto, die werd bestuurd door een 51-jarige inwoner van Heerenveen. De fietser kwam ten val en bezeerde zijn schouder. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Sloten: inbraak bedrijf
Maandag tussen 00.30 en 08.15 uur werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Dubbelstraat. Het loket van de cafetaria werd opengebroken. Uit het cafetariagedeelte werd een kassa weggenomen. Uit het cafégedeelte werd eveneens de kassa en een geldlade weggenomen. Deze kassa`s en de lade werden teruggevonden achter het voormalige gemeentehuis. In de kassa`s en geldlade bevond zich wat kleingeld. In het café waren de twee gokkasten opengebroken en het daarin aanwezig geld werd meegenomen. Een stereo-installatie werd eveneens ontvreemd. De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Tjerkgaast, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak bedrijf
Maandag omstreeks 19.30 uur kwam er een melding binnen dat drie mannen bezig waren in te breken in een kantoorpand (Wind Beheer BV)aan de Burgemeester Wuiteweg. De politie was snel ter plaatse en aan de hand van getuigen konden op de Van Knobeldorffplein twee van de drie verdachten worden aangehouden. De verdachten waren bij het zien van de politie ieder een kant opgerend. Een verdachte gooide in zijn vlucht iets op het dak van een Chinees restaurant. Dit bleek later een schroevendraaier te zijn, die in beslag werd genomen. De verdachten, een 28-jarige inwoner van Drachten en een 27-jarige inwoner van Amsterdam werden overgebracht naar het bureau. De verdachten zijn ingesloten. De toegangsdeur van het pand liep braakschade op. Voor zover nu is na te gaan, zijn de verdachten niet in het pand geweest.

Joure: brand schuur
Maandag omstreeks 18.45 uur werd brand gemeld in een schuur aan de Hoge Zomerdijk. De stenen schuur werd gebruikt als opslagloods. De schuur stond los van de woning. In de schuur stonden c.q lagen boerengereedschappen, oud meubilair en een antieke boerenwagen. De brand in de schuur werd ontdekt door de vrouw van de bewoner. De bewoner, een 72-jarige inwoner van Joure, belde daarop de brandweer, die het vuur heeft geblust. Het grootste gedeelte van de inhoud is verloren gegaan, terwijl de schuur als verloren kan worden beschouwd. De oorzaak van de brand is niet duidelijk. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Nij Beets: inbraak woning
Maandag tussen 07.30 en 18.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Prikkewei. Hoe men de woning is binnengekomen, werd niet duidelijk. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden een fototoestel, een zilveren klokje, een cd-wisselaar, een portemonnnee met daarin ongeveer f 100.- en een flesje aftershave. De eigenaar, een 33-jarige inwoner van Nij Beets, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.05 uur werd op de Nieuwestad een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 49-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 455 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur. Daar de man in oktober 2000 ook was gepakt voor het rijden onder invloed, werd nu ook het rijbewijs van hem ingevorderd.

Drachten: gaslucht
Maandag omstreeks 23.30 uur kwam er een melding binnen dat op De Vier Tijden rondom een woning een enorme gaslucht zou hangen. Uit veiligheidsoverwegingen werden de woningen in de onmiddellijke omgeving, ongeveer 20 gezinnen, ontruimd. De bewoners met kleine kinderen werden overgebracht naar het politiebureau en opgevangen in de kantine. De brandweer was ter plaatse en heeft de desbetreffende woning, die leeg stond, gelucht. Door het gasbedrijf werd de gaskraan buiten de woning afgesloten. Na ongeveer 1 uur was het gevaar geweken en konden de bewoners terug naar hun woningen. De oorzaak van het gaslek is bij de politie niet bekend.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...