Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijkaanpak gemeente Zutphen

Datum nieuwsfeit: 05-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zutphen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zutphen

Wijkaanpak

Sommige straatverlichting wordt na 23.00 uur uitgeschakeld. Dit is een overblijfsel uit de jaren '70 toen werd gedacht dat daarmee stroom bespaard kon worden. Daar wordt nu anders over gedacht. Sterker nog, de uitgeschakelde verlichting kan o.a. voor een gevoel van sociale onveiligheid zorgen. Nu het weer eerder donker wordt valt het uitschakelen van de verlichting weer meer op. In de laatste weken voor de zomer hebben wij twee keer een oproep geplaatst om het te melden wanneer u (in de omgeving van uw woning) last hebt van dit fenomeen. De verlichting in de stad valt onder de verantwoordelijkheid van de afdeling Wegen Water Groen (WWG) van de gemeente. Na overleg met hen is besloten dat de meldingen van de Zuidwijken worden verzamelt bij bureau Wijkaanpak, dat vervolgens een totaaloverzicht geeft aan de afdeling WWG. Deze afdeling zal vervolgens op korte termijn voor een oplossing zorgen.
Dus: hebt u een lantaarnpaal in de buurt die om 23.00 uur uitgaat? Zet dan zo nauwkeurig mogelijk op papier waar deze staat, met daarbij ook een huisnummer en een contactpersoon. Op deze manier kan de meest actuele situatie worden doorgegeven en kan het probleem snel worden aangepakt. De lijst wordt in december aangeboden aan de afdeling WWG. Bewoners uit de Zuidwijken kunnen hun meldingen tot en met 16 december 2000 opsturen naar bureau Wijkaanpak, t.a.v. wijkambtenaar wijk B Kees Meijer, Postbus 41, 7200 AA Zutphen. Even in de bus gooien op het 's Gravenhof mag natuurlijk ook.

Vergaderingen wijkaanpak
december 2000
Wijk A: donderdag 14 december 2000, aanvang 19.30 uur, in de Waaier, Doctor de Visserstraat 4.
Wijk B: donderdag 14 december 2000, aanvang 19.30 uur (let op, gewijzigde aanvangstijd), in zalencentrum De Brug, Thorbeckesingel 2. Wijk C: woensdag 13 december 2000 aanvang 19.30 uur, in het DWK-gebouw, Leeuweriklaan 19.
Wijk D: maandag 11 december 2000, aamvang 19.30 uur, in centrum De Born, Oude Bornhof 55 - 57.

Kerst in je straat
Wijk A organiseert, net als vorig jaar, weer de actie "Kerst in je Straat". Wat is de bedoeling van deze 'wedstrijd'? Bewoners van een straat in wijk A brengen samen de straat in kerstsfeer. Met elkaar bedenken ze wat ze mooi vinden, waarbij er van alles mogelijk is. In 1999 was het een groot succes. Er waren prachtig versierde bomen, ramen, stoepen, galerijen en portieken.
Ook dit jaar vragen we bewoners mee te doen. Onderneem actie, overleg met je buren en versier samen de straat! Versieringen voor de ramen, op de stoep, linten van de ene naar de andere kant van de straat, al dan niet verlichte bomen/kersttakken, (kerst)ballen, enzovoort, enzovoort. Geef u op bij wijkambtenaar Hermien Marsman, telefoon 587180. Hebt u nog vragen, opmerkingen, ideeën? Of hebt u hulp nodig? Bel dan ook, of schrijf een briefje naar bureau wijkaanpak. Op 19 december beoordeelt een jury de versierde straten en op 21 december worden de prijzen uitgereikt.

Wat kunt u winnen?
Waardecheques waarvan de waarde kan oplopen tot een maximum van 750,- voor categorie I (de hele straat doet mee) en tot 250,- voor categorie II (een deel van de straat doet mee). De cheques zijn te gebruiken voor iets leuks dat ten goede komt aan de straat. Voorbeelden zijn bloembakken, knikkertegels, een kinderfeest of een straatbarbecue. Doe mee!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie