Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

InterWad navigeert surfers nog sneller naar de juiste Wadde

Datum nieuwsfeit: 05-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (info@waddenzee.nl)

Contactpersoon: P. Schuiten

InterWad: navigeert surfers nog sneller naar de juiste Wadde

Datum: 5 december 2000

Wat is de invloed van klimaatveranderingen op het waddengebied? Hoe staat het met de zeehonden? Wat is het laatste nieuws op de waddeneilanden? Hoe is het weer in het waddengebied? De antwoorden op deze en vele andere vragen over de Wadden zijn nu nog sneller te vinden op de geheel vernieuwde website van InterWad: www.waddenzee.nl De site heeft een totaal nieuw uiterlijk, is een complete, professionele databank met Waddeninformatie en geeft het laatste nieuws in één oogopslag.

Snel navigeren door een massa informatie

Op de site van InterWad staat nu het unieke en snelle zoeksysteem, de aquabrowser, centraal. Dit systeem navigeert moeiteloos door de enorme hoeveelheid informatie over de wadden, naar de gegevens die de surfer zoekt. Vanuit een aantal kernwoorden, zoals bijvoorbeeld Visserij, Recreatie, Havens en Industrie duikt de bezoeker steeds dieper in de materie totdat die specifieke informatie is gevonden die de surfer nodig heeft. Een simpel te bedienen systeem met altijd een verrassend en compleet resultaat.

Digitaal Waddenjournaal

Dagelijks bezoeken honderden professionals en particulieren de site www.waddenzee.nl om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit het Waddengebied. Met één druk op de knop 'nieuws' verschijnt het laatste nieuws over alle onderwerpen die met het waddengebied te maken hebben. Deze nieuwsfunctie is nu nog uitgebreider en geeft een overzicht van het dagelijkse nieuws afkomstig van het ANP, de INP-nieuwsbank en vele andere instellingen en organisaties. Surf naar de site voor een compleet, altijd actueel waddenjournaal.

Van kids tot professionals...

Niet alleen biedt InterWad een compleet documentatiecentrum voor professionals, ook kinderen, vakantiegangers en overige waddenliefhebbers heeft InterWad veel te bieden. Speciaal voor kinderen is er een kidspagina waar kinderen spelenderwijs informatie krijgen over het Waddengebied. Vakantiegangers kunnen de leukste excursies, kaarten en de weersvoorspellingen vinden op de site. Voor de echte natuurliefhebber vormt InterWad een complete vogel-, waddieren- en plantengids.

Specifieke dossiers over belangrijke Waddenitems

Momenteel werken wetenschappers, diverse organisaties en kennisinstituten zoals het RIKZ (Rijksinstituut voor Kust en Zee) aan de aanleg van specifieke wetenschappenlijke dossiers zoals bijvoorbeeld het Klimaatdossier. InterWad gaat hiermee functioneren als een integrale vraagbaak en kennisplatform voor diverse actuele Waddenonderwerpen. Dè unieke manier om de vele informatie, specifieke kennis en wetenschappenlijke bevindingen te bundelen op één plaats die voor iedereen makkelijk toegankelijk is.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Piet Feddema, projectmanager InterWad, tel: 050-5331380 Ronny Koeling, medewerker PR/Communicatie/Informatie, tel: 050-5331321 InterWad is een project van de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.

InterWad

Postbus 207

9750 AE

HAREN

Telefoon: 050-5331379reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie