Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 05-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-12-2000

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.15 uur
Met alcohol op achter het stuur

ZEIST- Op de Bergweg is maandagavond rond half elf een 28-jarige Zeistenaar met zijn auto tegen twee geparkeerde autos gereden. De man had kennelijk het stuur niet helemaal onder controle.

Controlerende politieagenten roken alcohol bij de man en op het politiebureau blies hij 1,05 promille. Hiervoor kreeg de man een rijverbod van 4 uur en een boete van 900,= .

Op de Slotlaan hielden politiemensen na een routinecontrole een 21-jarige man uit Capelle aan de IJssel aan die met alcohol op achter het stuur zat. Op het bureau blies de man 1,05 promille. Zijn rijbewijs bleek ingevorderd te zijn.

De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Fietsverlichtingscontrole

ZEIST Op de Steynlaan en de Slotlaan heeft de politie maandag tijdens de koopavond gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. In totaal kregen 36 mensen een bekeuring voor het rijden zonder fietslicht.

Nu het s avonds vroeg donker wordt, zal de politie dergelijke acties de komende tijd herhalen.

Snelheidscontroles

DE BILT Op de Blauwkapelseweg heeft de politie maandagmiddag rond half zes een snelheidscontrole met de lasergun gehouden. Dit omdat er klachten van omwonenden waren over de hoge snelheid waarmee gereden zou worden.

Van de 60 gecontroleerde voertuigen reed er één automobilist te hard. Hij reed 68 km/u waar 50 maximaal is toegestaan. Hij kreeg hiervoor een bekeuring.

Verder werden er nog vier bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met defect licht.

Op de Utrechseweg werd met de radar op snelheid gecontroleerd. Van de 517 gecontroleerde voertuigen reden er 26 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 108 km/u waar 80 km maximaal is toegestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie