Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 05-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 5-12-2000
Politieberichten van 5/12 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: poging verkrachting
Dinsdag omstreeks 04.00 uur verliet een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden een horecagelegenheid aan de Doelesteeg met de bedoeling naar huis te gaan. Zij liep in de richting van het Ruiterskwartier toen plotseling een onbekende man naast haar kwam lopen. De man had een mes in zijn handen en bedreigde haar daarmee. De vrouw moest met de man meelopen, want anders zou ze neergestoken worden. Via de Nieuwestad, Peperstraat en Oosterstraat liepen beiden in de richting van de Wijbrand de Geeststraat. Toen ze in de Wijbrand de Geeststraat liepen, kwam er een auto, vermoedelijk een politiewagen, aanrijden. De man trok daarop de vrouw bij de bushalte tegenover de koepelkerk de bosjes in. In de bosjes wilde de man zich aan de vrouw vergrijpen. Het gelukte de vrouw de man een elleboogstoot te geven, waarna zij kon vluchten. De vrouw is daarop in paniek weggerend. In de Bisschopsstraat heeft de vrouw bij diverse woningen aangebeld en uiteindelijk werd zij binnengelaten. Van hieruit werd de politie gebeld. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. Het signalement van de man: leeftijd ongeveer 35 jaar oud, betrof een lange man, zeer mager (junktype), grote neus, had op zijn linkerwang een litteken. Hij droeg een zwart T-shirt en een bruine spijkerbroek. De politie Leeuwarden vraagt eventuele getuigen, die de man en de vrouw hebben zien lopen, dit door te geven op telefoonnummer 0900 8844.

Sneek: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Haitze Wiersmastrjitte. Via vernieling van een raam kwam men de woning binnen. Uit de woning werden de sleutels van een personenauto weggenomen. De auto die bij de woning stond werd daarop meegenomen. Het betreft hier een personenauto, merk BMW 320 D, kleur blauw, voorzien van het kenteken XF-RL-59. De eigenaar, een 51-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met gewonden
Maandag omstreeks 14.00 uur vond op de Heliconweg een aanrijding plaats waarbij vier auto`s waren betrokken en vijf gewonden vielen. De gewonden werden met drie ambulances voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid. Een 20-jarige inwoner van Wergea reed met zijn personenauto over de Heliconweg in de richting van het Europaplein. Hij zag te laat dat de voor hem rijdende auto`s nagenoeg stilstonden en botste tegen zijn voorligger, (21-jarige bestuurder van Drachten), die vervolgens weer op zijn voorligger (33-jarige inwoonster van Leeuwarden) botste en die botste weer tegen de auto, die voor hem stond en werd bestuurd door een 43-jarige inwoner van Buitenpost. De veroorzaker en de 21-arige man uit Drachten en vier bij hem inzittende personen, te weten een 21-jarige inwoner van Aldtsjerk, een 19-jarige inwoonster van Lemmer, een 20-jarige inwoner van Drachten en een 19-jarige inwoonster van Havelte werden met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Oudehaske: benzinediefstallen opgelost
Op dinsdag 7 november omstreeks 02.00 uur werden op de Rijksweg A 7 onder Oudehaske twee mannen aangehouden. Tijdens een routinecontrole werd in de kofferbak van de auto tankpasjes aangetroffen, die van diefstal afkomstig waren. De beiden verdachten, te weten een 21-jarige man en een 37-jarig man, beiden afkomstig uit Leeuwarden, werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de verdachten vanaf 9 augustus tot 5 november 14 keer hadden ingebroken in vrachtwagens o.a. in Balk, Leeuwarden, Heerenveen, Sint Jacobiparochie, Lemmer en Gieten. Uit de vrachtwagens werden verschillende goederen weggenomen, meestal tankpasjes. Met deze pasjes werd in totaal 9100 liter brandstof (o.a diesel en benzine) getankt. Hiermee was een bedrag van ongeveer f 26.000.- gemoeid. In de loop van het onderzoek werden nog een vrouw van 18 jaar en een man van 40 jaar, beiden uit Leeuwarden aangehouden. De gestolen benzine en diesel werd verkocht. Het geld werd door de verdachten gebruikt voor het kopen van verdovende middelen en ging verder op aan levensonderhoud. Een onderzoek naar de helers is nog gaande. Alleen de 37-jarige Leeuwarder zit op dit moment nog vast.

Noardburgum: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 06.45 uur vond op de kruising Rijksstraatweg Zomerweg een aanrijding plaats, waarbij drie voertuigen waren betrokken. Een 19-jarige inwoonster uit Eastermar reed met haar personenauto over de Zomerweg en verleende op de T-kruising van deze weg met de Rijksstraatweg geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 64-jarige inwoner van Oentsjerk, die over de Rijksstraatweg deze kruising naderde. Deze personenauto kwam vervolgens in botsing met een vrachtwagen, die uit tegenovergestelde richting naderde en stilstond om de Zomerweg te kunnen oprijden. De bestuurder van de vrachtwagen was een 41-jarige inwoner van Surhuisterveen. De inwoner uit Oentsjerk werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Damwoude: inbraak café
Afgelopen nacht werd ingebroken in een café aan de Voorweg. Aan de achterzijde van het pand werd een ruit vernield. In het café werden de gokkasten opengebroken en het daarin aanwezige geld weggenomen. Ook werd het kleingeld uit de kassa meegenomen. De eigenaar, een 34-jarige inwoner van Damwoude, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie