Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra middelen voor Haagse speelvoorzieningen

Datum nieuwsfeit: 05-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Extra middelen voor Haagse speelvoorzieningen

Wethouder Stolte heeft in het college van Burgemeester en Wethouders voorgesteld om het komende jaar extra middelen beschikbaar te stellen voor speelvoorzieningen in Den Haag. In totaal gaat het om een bedrag van 6,05 miljoen gulden.

Het is de bedoeling de extra middelen te verdelen over de Haagse stadsdelen. De stadsdelen zijn vervolgens aan zet om in overleg met onder meer omwonende kinderen plannen te ontwikkelen om de extra middelen te besteden. Uitgangspunt hierbij is dat elk kind op redelijke afstand kan beschikken over een speelvoorziening. Een stedelijke werkgroep volgt de planvoorbereiding en toetst of de diverse plannen in overeenstemming zijn met de nota Samen Spelen en voldoen aan diverse andere criteria.

Met het voorstel wordt invulling gegeven aan het raadsbesluit van 6 juli 2000 waarin extra incidentele middelen - ter waarde van 10 miljoen gulden - ter beschikking zijn gesteld om de nota Samen Spelen uit te voeren. In een eerder stadium heeft de gemeenteraad al besloten over de besteding van 3,95 miljoen gulden.

Het conceptraadsvoorstel Bestedingsplan incidentele middelen 2000, ten behoeve van speelvoorzieningen, tweede tranche zal donderdag 14 december worden besproken in een gecombineerde vergadering van de raadscommissies LMS, OSWI, WVE, SPM en ROSV. Vervolgens wordt het voorstel vrijgegeven voor de inspraak waarna de gemeenteraad in het voorjaar een beslissing neemt.

last update: 5 december 2000 ;pag.: 5252; auteur: 77 5 december 2000 - pag. 5252 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie