Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herinrichting Spuikwartier Den Haag in 2003 klaar

Datum nieuwsfeit: 05-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Herinrichting Spuikwartier in 2003 klaar

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 5 december ingestemd met de herinrichting van het Spuikwartier 2e en 3e fase. Tot de 2e fase behoren de Turfmarkt, Zwarteweg en Oranjebuitensingel, en de brug ter hoogte van de Turfmarkt. Het gebied tussen de Zwarte Madonna en de ministeries is uit het plangebied gehaald in afwachting van de besluiten over de JUBI-kavel.Tot de 3e fase behoren de Wijnhaven, de tramkruising op de Turfmarkt, het bordes van de Muzentoren en de oversteek tussen het ministerie van VROM en het Centraal Station. De werkzaamheden moeten medio 2003 zijn afgerond. Het gedeelte van de Turfmarkt bij het ministerie van VROM is inmiddels bijna klaar.

De Haagse gemeenteraad besloot al in 1996 dat bij de herinrichting van het Spuilkwartier Belgisch hardsteen toegepast moest worden. De ervaringen gedurende de laatste jaren met het Spuiplein hebben echter geleerd dat een andere aanlegwijze noodzakelijk is. Het Belgisch hardsteen wordt nu gelegd in een betonfundering en er wordt speciale specie gebruikt waardoor de kans op beschadiging van de bestrating vermindert. Door bij de Wijnhaven en Turfmarkt/Zwarteweg pollerinstallaties te plaatsen wordt de toegankelijkheid van het gebied voor vrachtverkeer gereguleerd.

Beheerplan voor onderhoud

In overleg met de Dienst Stadsbeheer wordt voor het onderhoud van de 2e en 3e fase een beheerplan opgesteld. Dit om het bijzondere gebied in de toekomst goed te kunnen onderhouden. Met name de bijzondere vormgeving, de toepassing van bijzondere materialen en het intensieve gebruik stellen hoge eisen aan het onderhoud. Met dit onderhoud is een extra bedrag van f. 398.607,-- per jaar gemoeid.

last update: 5 december 2000 ;pag.: 5258; auteur: 77 5 december 2000 - pag. 5258 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie