Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

November drukke maand op markten Euronext Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 05-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Euronext Amsterdam

05 Dec 2000 Maandstatistieken november 2000
Persbericht 2000.121

November drukke maand

Net als de voorgaande maanden was november weer een zeer drukke maand op de markten van Euronext Amsterdam. Deze maand werden er 51% meer aandelen verhandeld op de Stock Market dan in de op één na laatste maand van 1999. Hetgeen `year-to-date' uitkomt op een aandelen omzetstijging van 70%. Tot op heden is er in 2000 voor euro 1865 miljard aan aandelen en obligaties omgezet op de Euronext Amsterdam Stock Market; een stijging van 35%. Op de Primaire Markt werd er voor ruim euro 18 miljard aan aandelen, obligaties en warrents toegelaten in november; 52% meer dan in '99.

Met name de aandelenopties doen het goed op de Derivatives Market. Dit jaar zijn er al 26% meer contracten omgezet. In totaal zijn er tot en met november ruim 54 miljoen derivatencontracten verhandeld.

Op de Commodity Markets staken de aardappelfutures er deze maand, met een ruime verdriedubbeling van de omzet, met kop en schouders boven uit.

© Amsterdam Exchanges / Pers en Public Affairs

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie