Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 05-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 5-12-2000
Mediaberichten dinsdag 5 december 2000 (tot 16.00 uur)

ECHT: 32 PVs snelheid

ECHT Bij een snelheidscontrole op de Wilhelminalaan heeft de politie dinsdagmorgen tussen half acht en half negen 32 automobilisten bekeurd wegens overtreding van de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Tijdens de controle werden 330 autos op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 kilometer per uur.

NEDERWEERT: controle fietsen

NEDERWEERT Bij een fietscontrole onder leerlingen van een school aan de Pastoor van der Steenstraat in Nederweert is gebleken dat 71% van de gecontroleerde fietsen wettelijk in orde zijn. De controle werd dinsdagmorgen gehouden en er werden 136 fietsen nagekeken op rode reflector, zijreflectie, pedaalreflectie en verlichting. 97 fietsen bleken geheel in orde.Ten opzichte van de controle van het vorig jaar constateert de politie een vooruitgang van 4%. Zij noemt deze verheugend.

BLERICK: verkeersgewonde

BLERICK Bij een verkeersongeval op de Alberickstraat is dinsdagmorgen kort na half tien een 32-jarige bromfietster gewond geraakt. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde toen de vrouw op haar bromfiets een vrachtauto rechts inhaalde en door nog onbekende oorzaak ten val kwam.

BLERICK: verkeersgewonde

BLERICK Bij een verkeersongeval op de minirotonde Baarlosestraat-Pastoor Stassenstraat is dinsdagmorgen rond 8.15 uur een 16-jarige fietsster gewond geraakt. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en daarin opgenomen ter observatie. Het ongeval gebeurde toen de fietsster die over de minirotonde reed, geen voorrang kreeg van een 36-jarige automobilist uit Blerick.

SWALMEN: achtervolging

SWALMEN De politie heeft dinsdagmorgen op de Raayer Luyckweg in Boukoul (gemeente Swalmen) een 48-jarige man uit Nederkruchten en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Het tweetal had met hun auto op de weg van Brüggen naar Swalmen een verkeersongeval veroorzaakt en was daarna doorgereden. Bij dit ongeval raakte een vrachtauto beschadigd en moest een personenauto uitwijken tijdens een inhaalmanoevre. Hierbij raakte niemand gewond. Toen een Duitse politiesurveillance op weg was naar de plek van het ongeval en de auto signaleerde, ontstond een achtervolging. Hierbij raakte de vluchtauto een fietser die niet gewond raakte. Zijn fiets werd beschadigd. Toen de achtervolging richting Nederland ging, vroeg de Duitse politie assistentie van de Nederlandse politie. Een Nederlandse surveillance trof de auto korte tijd later aan in een greppel naast de Raayer Luyckweg in Boukoul. De inzittenden vluchtten maar konden korte tijd later, na een korte achtervolging, worden aangehouden. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten. In de directe nabijheid van de auto trof de politie een vuistvuurwapen aan. Dit wapen is in beslag genomen.

STRAMPROY: Straatroof opgelost

STRAMPROY Met de aanhouding van een 18-jarige inwoner van Kessenich en een 20-jarige inwoner van Kinrooi, heeft de politie een straatroof in Stramproy opgelost. Op 2 november werd een 61-jarige inwoonster van Stramproy beroofd van haar handtas. Dat gebeurde toen de vrouw op haar fiets een stilstaande personenauto voorbij reed, waarbij twee mannen stonden. Zij dwongen haar te stoppen, waarna zij haar beroofden van haar handtas. Maandag kreeg de politie bericht van de Belgische politie in Maaseik dat daar afgelopen weekeinde twee verdachten waren aangehouden, die de straatroof inmiddels hebben bekend. Ook bekende het tweetal eind oktober-begin november nabij de parking C1000 in Stramproy gepoogd te hebben een vrouw van haar handtas te beroven. Dit mislukte omdat een getuige de vrouw te hulp schoot met een bezemsteel. Tot op heden is van die overval bij de politie geen aangifte binnengekomen. Ook ontbreekt een aangifte van een vernielde autoruit van een auto bij de Rabobank in Stramproy. Dit moet zijn gebeurd op vrijdag 1 december. De politie is nog op zoek naar slachtoffer en benadeelde. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met de politie in Weert, 0900-8844 (30 ct/minuut).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie