Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hewlett-Packard introduceert nieuwe handheld PC

Datum nieuwsfeit: 05-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HP ANNONCEERT DE HP JORNADA 720 HANDHELD PC

De HP Jornada 720 is snel, krachtig en biedt mobiele professionals ook onderweg connectiviteit

Amstelveen, 5 december 2000 - Hewlett-Packard introduceert de HP Jornada 720 Handheld PC, de opvolger van de succesvolle HP Jornada 600 serie.

De HP Jornada 720 Handheld PC heeft de vormgeving, het kleuren VGA-scherm en het toetsenbord van de HP Jornada 690 Handheld PC en combineert dit met een 206MHz StrongARM processor, een high-speed 51 MHz memory data bus en een 2-D grafische accelerator. De toegang tot belangrijke data is hierdoor nog sneller.

De nieuwe Microsoft Windows voor Handheld PC 2000 is beschikbaar op de HP Jornada 720 Handheld PC. Deze software biedt speciale versies van applicaties zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint voor mobiele PC's. Verder worden Microsoft Windows Media Player en een stereo audio plug meegeleverd voor het in stereo beluisteren van elektronische muziekbestanden.

Om onderweg comfortabeler te kunnen surfen en toegang te hebben tot e-mail, is de HP Jornada 720 voorzien van een intern modem van 56 Kbps v. 90 en de nieuwe Microsoft Internet Explorer voor H/PC versie 4.01. HP dialup versie 2.0 zorgt bovendien snel en gemakkelijk voor een modemverbinding vanaf bijna elke locatie.

De HP Jornada 720 heeft een batterij met een gebruiksduur tot negen uur, voldoende om een volledige werkdag ononderbroken aan de slag te kunnen. Afzonderlijke slots voor een PC-kaart en een CompactFlash-kaart maken draadloze communicatie en het gebruik van opslaghardware met een hoge capaciteit mogelijk.

De HP Jornada 720 is geschikt voor allerlei zakelijke toepassingen zoals verkoopondersteuning, toepassing in de gezondheidszorg en binnen de verzekeringswereld maar ook voor het volgen van de eigen productiviteit. Van vertegenwoordigers die een database raadplegen, artsen die een recept uitschrijven tot verzekeringsagenten die een contract opstellen. De HP Jornada 720 Handheld PC is een mobiele oplossing die helpt om sneller en productiever te werken, ongeacht de branche waarin, of de plaats van waaruit men werkzaam is.

Het scherm van de HP Jornada 720 Handheld PC toont 65.536 levensechte kleuren en heeft een doorsnede van 16,7 cm. Het geïntegreerde, gebruikers-vriendelijk toetsenbord komt overeen met driekwart van de grootte van een standaard PC-toetsenbord en heeft toetsen met dezelfde aanslag als een normaal toetsenbord Daarnaast biedt de nieuwe HP Jornada 720 een stabiele docking-oplossing die zowel een seriële als en USB-verbinding ondersteunt.

Een ingebouwde Smart Card lezer biedt extra beveiligingsmogelijkheden. Ook beveiliging via HP Toptools wordt ondersteund, dit biedt ondernemingen de mogelijkheid de beveiliging ook op afstand te controleren.

De HP Jornada 720 Handheld PC heeft een consumentenadviesprijs van fl. 2999,- inclusief BTW.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP heeft 88.500 werknemers in dienst en behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie