Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Siemens introduceert nieuwe RJ 45-outlets & handgereedschap

Datum nieuwsfeit: 05-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Siemens

Persbericht

AD PT 200007.438

Den Haag, dinsdag 5 december 2000

Nieuwe RJ 45-outlets en handgereedschap van Siemens vereenvoudigen het aansluiten van kabels voor Industrial Ethernet

Siemens levert voor Fast Ethernet-netwerken met 100 Mbit/s nieuwe typen kabel, toebehoren en verwerkingapparatuur waarmee aansluitingen eenvoudig, snel en foutloos zijn uit te voeren. Centraal hierbij staan de nieuwe RJ 45-outlets waarop men de kabels aansluit met de Industrial FastConnect stripping tool. Hiermee kan een monteur in circa twee minuten een ITP-FC- (Industrial Twisted Pair FastConnect) kabel afisoleren. Het gebruik van de stripping tool in combinatie met de RJ 45-outlet garandeert een uiterst betrouwbare, storingsvrije verbinding en een enorme tijdwinst bij het maken van de aansluiting.

Ethernet-kabels hebben de eigenschap stug te zijn door het vlechtwerk in de kabel voor de afscherming. Bij nieuwbouw en verbouwprojecten legt men deze kabels daarom in een vroeg stadium van de afwerking. Wanneer deze kabels eenmaal liggen kan men bij het voltooien van het bouwproject de patchkabels erop aansluiten voor aansluiting van de automatiseringsapparatuur.

Siemens levert voor Industrial Ethernet een compleet spectrum kabels. Hierbij hebben de nieuwe ITP-FC-kabels een eigen toepassingsgebied, dat aansluit op de traditionele tri-axiale kabels respectievelijk de optische kabels voor data-overdracht over grote afstanden. De ITP-FC-kabels zijn geschikt voor Industrial Ethernet met 10 of 100 Mbit/s. Er zijn drie uitvoeringen, de ITP-FC-standaarduitvoering, als sleepkabel bij kranen en andere mobiele installaties en als scheepskabel voor alle maritieme toepassingen. De kabels worden op de gewenste geleverd of 'op de rol' met 100 meter.

Nieuw in het leveringsprogramma van Simatic NET zijn de RJ 45-outlets om ITP-FC-kabels snel en foutloos aan te sluiten. Met de outlets bouwt men voordelig een modulair patchveld op. Hierbij worden de RJ 45-outlets voor de kabels naast elkaar gemonteerd op een 35 mm DIN-rail of op een montageplaat. Hierdoor heeft de gebruiker ook de mogelijkheid om kabels met elkaar door te patchen. De behuizing van de RJ 45-outlet is robuust en geschikt voor de krachten, die optreden bij het monteren van de stugge kabels.

Speciaal voor het ter plaatse monteren van de ITP-FC-kabel op een RJ 45-outlet heeft Siemens de Industrial Ethernet FastConnect stripping tool op de markt gebracht. Een monteur kan hiermee een ITP-FC-kabel in circa twee minuten volkomen correct op maat afisoleren, zodat de kabel of deze aansluiting foutloos in de RJ 45-outlet kan worden gestoken. De outlet en de stripping tool vervangen het met de hand aansluiten van de gangbare sub-D-steker op een kabel, waarmee een geoefende specialist per aansluiting tien tot vijftien minuten bezig is. De FastConnect stripping tool heeft inmiddels zijn kwaliteit bij Profibus-kabels volledig bewezen. De diepte waarmee men de mantel van de kabel insnijdt wordt vooraf ingesteld. De onderlinge afstand van de snijmessen ligt vast en komt exact overeen met de maatvoering in de outlet. Het afisoleren van de buitenmantel en de afscherming gebeurt in een doorlopende beweging.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
divisie Industriële Producten en Energieverdeling, de heer H.A. Brunott,
tel. (070) 333 3905, e-mail: (herm.brunott@siemens.nl)

Nadere inlichtingen voor de redactie:
afdeling Persvoorlichting, Bernard H. Bos
tel. (070) 333 2325, e-mail: (bernard.bos@siemens.nl)

Voor alle Siemens persberichten zie www.siemens.nl/persinfo

© Siemens Nederland N.V. 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie