Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Betrokkenheid Raad van State bij Europese ontwerp-regels

Datum nieuwsfeit: 05-12-2000
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

www.minbuza.nl\content.asp?Key=404924Aan de Voorzitter van de Algemene Commissie voor Europese Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Directie Juridische Zaken Afdeling Europees Recht Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag

Datum 5 december 2000 Auteur mr I. van der Steen

Kenmerk DJZ/ER 523/2000 Telefoon 070-3486899

Blad /2 Fax 070-3485128

Bijlage(n) E-mail ivo-(vander.steen@minbuza.nl)

Betreft betrokkenheid Raad van State bij Europese ontwerp-regelgeving

Zeer geachte Voorzitter,

Naar aanleiding van uw verzoek van 20 oktober jongstleden om voorgenomen voorlichting door de Raad van State over Europese ontwerp-regelgeving in het desbetreffende BNC-fiche aan te geven, alsmede een afschrift van een tot stand gekomen advies aan de Tweede Kamer te doen toekomen, bericht ik u als volgt.

Bij de vormgeving van de proef is de mogelijke toezending aan de Kamer van de inzichten van de Raad van State nadrukkelijk onderwerp van bespreking geweest omdat het geen normale adviezen betreft waarvoor het regime van artikel 25a van de Wet op de Raad van State geldt.

Oorspronkelijk was afgesproken dat over toezending aan de Kamer pas een beslissing genomen zou worden na de evaluatie van de proef. Deze evaluatie zou na twee jaar plaatsvinden.

Naar aanleiding van uw verzoek is in overleg met de Raad van State thans het volgende afgesproken. Wanneer in het kader van de proef drie adviezen tot stand zullen zijn gekomen (de verwachting is dat dit in de loop van het volgend jaar het geval zal zijn) zal worden bezien hoe de proef verloopt en welke meerwaarde de betrokkenheid van de Raad van State heeft. Als blijkt dat het resultaat relevant is, zal de Tweede Kamer de voorlichting van de Raad van State gaan ontvangen.

De Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken

Kenmerk
Blad /1

===

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie