Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie 'Spoedeisende hulp bij buikklachten'

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Spoedeisende hulp bij buikklachten. Evaluatie van het functioneren van de spoedeisende-hulpafdeling aan de hand van patiënten met buikklachten

Datum woensdag 06-12-2000
Tijd 10:00 uur

Promovendus mw. A.A.W. van Geloven

Promotor prof. dr. H. Obertop

In Nederland is Spoedeisende geneeskunde nog geen erkend specialisme. Spoedeisende-hulpafdelingen (SEH-afdelingen) worden bemand door arts-assistenten of eerstehulpartsen (EH-artsen) zonder specifieke opleiding. Door de toenemende kwaliteitseisen en de groeiende groep 'zelfverwijzers' (patiënten die zonder verwijzing van de huisarts naar een SEH-afdeling komen) is behoefte ontstaan aan goed opgeleide EH-artsen. Ruim eenderde van de ziekenhuizen zegt in de toekomst met een opleiding tot EH-arts te willen starten. Aan de hand van gegevens van meer dan 3000 patiënten met buikklachten onderzocht Van Geloven het functioneren van de SEH-afdeling van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Ruim tweederde van de patiënten kwam op de afdeling na zelfverwijzing. Zij hadden meestal minder ernstige ziektebeelden dan patiënten die door de huisarts waren doorverwezen.
Doorgaans was de EH-arts dan ook goed in staat hen te behandelen. Afwijkingen bij vrouwen en ouderen bleken relatief moeilijk te diagnosticeren.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie