Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kerstbomen voor Haarlem

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Kerstbomen voor Haarlem

Woensdagochtend 6 december arriveren de nieuwe kerstbomen die de afdeling Natuur en Landschap besteld heeft om Haarlem een kerstsfeer te geven. De grootste boom is zo´n 14 á 15 meter hoog en zal de komende tijd op de Grote Markt te zien zijn. De rest van de bomen worden op verschillende plekken in de stad geplaatst.

Dit jaar zijn de bomen afkomstig uit Barac du Venture in de Belgische Ardennen. Het zijn Picea Abis, groene fijne sparren, die speciaal voor de kerst gekweekt worden of gekapt worden omdat ze andere bomen in de weg staan. Het viel niet mee om een grote kerstboom te vinden, want de grote bomen zijn dit jaar schaars.

Lading kerstbomen

De kerstbomen komen op meerdere plekken in Haarlem te staan; op de Grote Markt, het Houtplein, Winkelcentrum Schalkwijk, Frans Halsplein, Marsmanplein, Nieuwe Kerksplein en in de Stadskweektuin aan de Kleverlaan. Woensdagochtend zal de lading kerstbomen afgeleverd worden bij de Stadskweektuin aan de Kleverlaan.

Kerstverlichting

De grote kerstboom zal woensdag, als alles meezit, tussen 08.00 en 10.00 uur als eerste op de Grote Markt geplaatst worden. In de loop van de week zal de rest van de bomen door de medewerkers van de afdeling Natuur en Landschap op de overige locaties geplaatst worden. Daarna gaan de medewerkers van het bedrijf Trafilux en de firma Mense aan de slag met de kerstverlichting.

6 december 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie