Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NMa keurt verkoop milieutechniek Arcadis aan AVR goed

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Bron: Arcadis
Zoek soortgelijke berichten
Arcadis

PERSBERICHT
ARCADIS NV
Utrechtseweg 68
Postbus 33
6800 LE Arnhem
Tel 026 3778 292
Fax 026 4438 381
www.arcadis.nl

Arnhem, 6 december 2000

NMA KEURT VERKOOP MILIEUTECHNIEK ARCADIS AAN AVR GOED

De Nederlandse Mededingings Autoriteit (NMA) heeft goedkeuring verleend aan de verkoop van de uitvoerende activiteiten op het gebied van milieutechniek van ARCADIS aan AVR. Milieutechniek is onderdeel van ARCADIS Heidemij Realisatie, een Nederlandse werkmaatschappij van ARCADIS. De activiteiten betreffen de reiniging van grond, alsmede de uitvoering van bodemsaneringen, inclusief afvalwaterzuivering en waterbodembehandeling. Milieutechniek werkt vanuit locaties in Europoort, Moerdijk en Veendam en is actief door heel Nederland. De omzet bedraagt enkele tientallen miljoenen guldens op jaarbasis. Er werken bij dit onderdeel 65 mensen. Over de hoogte van de overdrachtssom worden geen nadere mededelingen gedaan. Zoals eerder gezegd zal de verkoop geen invloed hebben op de resultaten van ARCADIS.

De verkoop aan AVR-Bedrijven past in het beleid van ARCADIS om zich meer te concentreren op haar kernactiviteiten. Door aansluiting bij AVR ontstaat voor dit onderdeel een beter ontwikkelingsperspectief.

AVR bestaat uit een groep gespecialiseerde ondernemingen op het gebied van integraal afval- en milieumanagement. Het concern biedt duurzame oplossingen voor vrijwel alle afval- en milieuvraagstukken. Tot de afnemers van de diensten behoren industrie, bedrijven en overheid. De dienstverlening omvat consultancy, industriële en maritieme services, inzameling, opslag, overslag, transport en afvalverwerking.

ARCADIS is een internationale dienstverlenende kennisorganisatie op het gebied van infrastructuur, milieu, gebouwen en communications. Het werkgebied van de onderneming heeft altijd en overal ter wereld te maken met de verbetering van de woon- en werkomgeving. ARCADIS werkt vanuit sterke lokale marktposities aan integrale projecten voor publieke en private opdrachtgevers. Opgericht in 1888 behoort ARCADIS thans met circa 8000 medewerkers wereldwijd tot de top 10 in haar vakgebied.

Voor meer informatie:
J. Slooten, ARCADIS NV, telefoon: 026 3778604, e-mail: (j.slooten@arcadis.nl) Bezoek ons op het Internet: www.arcadis.nl

M. van den Hoed, AVR-Bedrijven, telefoon: 010 4007372, e-mail: (monique.van.den.hoed@avr.nl).
Website AVR: www.avr.nl.

Truus Lodder
Corporate Communications
phone: +31 (0)26 3778 286
Fax: +31 (0)26 4438 381
Email: (g.a.lodder@arcadis.nl)
Postbus 33, 6800 LE Arnhem

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie