Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boek: 'Waarom Websites Klanten Wegjagen'

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Waarom Websites Klanten Wegjagen

en e-commerce geen geld oplevert: leren van de fouten van anderen.

Auteur: Guido Thys

Samsom, ISBN 90 14 07022 5

Te bestellen via de boekhandel, of via www.guidothys.nl. Prijs: NLG 49,50.

Dat zakendoen via het Internet niet de gouden bergen oplevert die aanvankelijk in het vooruitzicht gesteld werden, is onderhand voor iedereen duidelijk. Tussen maart en oktober 2000 versmolten een paar miljard aan bedrijfskapitaal. Klanten blijken massaal weg te blijven, enkel te kijken maar niet te kopen, of gillend terug naar call centers en winkel te rennen.

Het boek van professioneel spreker en marketingdocent Guido Thys is het eerste dat een haarscherpe analyse biedt van wat er precies is fout gegaan. En van wat bijgevolg de wetten zijn die e-commerce en e-business beheersen. Dat de auteur tevens voorzitter is van de Stichting Humor is niet vreemd aan de onderhoudende stijl waarin het boek geschreven werd.

Dit boek bevat meer slecht nieuws over e-commerce dan alle andere samen. Geen succesverhalen die voor de lezer onrealiseerbaar zijn, maar analyses van wat er fout is gegaan bij duizenden pionierende bedrijven. Het richt zich niet tot cyberhypers maar tot die bedrijven die ernstig werk willen maken van e-commerce.

Karrenvrachten onderzoeksresultaten wijzen unaniem één richting uit: tussen 2000 en 2005 doen in alle landen ter wereld de grote massa's hun intrede op het Internet, wat een nog verdere daling van de klanttevredenheid tot gevolg zal hebben. Erger nog: de terugtocht naar de traditionele retailkanalen, telefonische helpdesks, etc. is al weer begonnen. De oorzaken zijn heel divers: van falende techniek tot povere, inefficiënte of gewoon ontbrekende service. En de shake-out van e-commerce ondernemingen en -projecten is begonnen.

Het boek legt de vinger op de e-commerce paradox. Wie elektronisch zaken doet vanuit traditionele denkpatronen slaat de plank volledig mis. Maar wie denkt dat de "nieuwe economie" niet voor het grootste deel berust op dezelfde principes en mechanismen als de oude, heeft al snel niet eens meer het geld om een plank te kopen.

Stap voor stap neemt de auteur de lezer mee doorheen een grondige analyse, die begint bij webtechniek en pas eindigt bij missie, visie en bedrijfsdoel.

Guido Thys is beschikbaar voor aanvullende informatie, een interview of een speciale promotie-actie waarbij uw lezers korting ontvangen op de aankoop van het boek. U kan contact met hem opnemen via ons bureau, of telefonisch (020-5160734) dan wel per e-mail ((hemzelf@guidothys.nl)).

Ook kan u een recensie-exemplaar opvragen bij Samsom Bureauredactie via mevrouw Jennifer Zoombelt. Haar telefoonnummer is 0570 648 864.

Over de auteur
Guido Thys, telebusinesspionier / CRM-adviseur avant-la-lettre, is de meest gevraagde spreker over klantgerichtheid in de Benelux, docent Marketing Management aan de Business School Nederland en voorzitter van Stichting Humor.

Commentaren op het boek

Zie hieronder

Coverfoto
Te downloaden via www.guidothys.nl/ned/webjagen0.html

Recensie-exemplaar
Aan te vragen bij de bureauredactie van Samsom: Jennifer Zoombelt, 0570-648864,

e-mail: (mhersevoort@kluwer.nl).

Expert-commentaren

Guido Thys beschrijft meedogenloos en ontnuchterend (maar onderhoudend) de vele valkuilen in e-commerce land. "Waarom Websites Klanten Wegjagen" is een 'need to read' roadmap voor iedere startende (en gevorderde) e-commerce ondernemer om de valkuilen te omzeilen en de virtuele gouden bergen heelhuids te bereiken.

Reinier van den Biggelaar, QuoteOnWine.com

Wie, zoals ik, vaak met Guido heeft opgetreden, verwacht een leuk, humoristisch betoog over hoe je het niet moet doen op het Internet. Foute boel! (veel voorkomende zin in het boek). Het is een handboek over "How to Get & Keep Customers with the Internet"--waarin 18 specifieke topics kort en krachtig behandeld zijn. Een "Must Read" voor iedereen die pretendeert een Intermarketerr te zijn.

Jay Curry, President, The Customer Marketing Institute

Dit boek geeft een heldere visie over wat E-services werkelijk betekent voor ons zakendoen. Guido Thys weet op een pragmatische wijze voor- en nadelen op een rijtje te zetten en dwingt ons te kijken naar de relatie met de klant.

Dick Fens, Director HP Services Nederland

Guido Thys stelt zijn lezers voor de keuze: gevangen worden in het web of je als spin gedragen. Dit boek is een must voor alle directeuren, managers en website-bouwers die op het Internet resultaten willen behalen.

Marcel van der Ham, Directeur Business School Nederland/BSN Nederland

Indien u niet in Web-valkuilen wilt trappen die reeds door anderen zijn verkend, is dit boek een aanrader. Veel don'ts en ook veel do's, die - zoals we van de auteur gewend zijn - met humor zijn verwoord.

Janny Hoekstra, Hoogleraar Direct Marketing, Rijksuniversiteit Groningen.

Een boek met een erg sterk realiteitsgehalte! Het draagt er absoluut toe bij om het verantwoordelijkheidsbesef op zowel individueel als ook op organisatieniveau zodanig te bevorderen dat er veel ongewenste klant-, medewerkers- en aandeelhouderspijn door onzinnige web-"oplossingen" vermeden kan worden.

Martien J. Plasmeijer, Managing Director, Customer Loyalty B.V

Guido Thys heeft naam gemaakt als de humoristische Belg die met veel zelfspot seminars opvrolijkt. Zijn scherpe en puntige visie in dit boek verraden een zeer grondige kennis op het direct marketing terrein gepaard met veel jaren ervaring. Een must!!

Frank Spangenberg, Directeur Customer Care Libertel

"Wie op internet staat heeft de toekomst". Veel bedrijven hebben zich slechts tot de invulling van bovenstaande motto beperkt. De uitkomst van die "simpele-strategie" kan dodelijk zijn, bewijst Guido Thys' nieuwe boek. De klant laat zich niet bedotten! Lees het boek van Guido Thys (een man die ik uit ervaring als een "simplistische deskundige" ken) en doe het beter.

Martin Straatmeijer, Directie Commerciële Organisatie Zilveren Kruis/ Achmea

De manager of bestuurder die de waarschuwingen uit het boek van Guido Thys naast zich neerlegt kan zijn aandeelhouder maar beter niet zeggen dat hij het gelezen heeft en blijven hopen dat "Waarom Websites Klanten Wegjagen" snel wordt vergeten. Een absolute must voor eenieder die geld wil investeren of verdienen met of via het WWW.

Frits Timmermans, Directeur Mercury Interactive Benelux

Het recept van dit boek lust ik wel: praktisch en to-the-point, met een humoristische ondertoon en een vleugje sarcasme. Thys op zijn best.

Erik Van Vooren, Erik van Vooren DM Instituut

Guido Thys heeft Andersen's sprookje over de kleren van de keizer gedigitaliseerd. Heerlijk om nog eens via de dik hout-methode bevestigd te krijgen dat alle wijsheden van de "oude economie" hun schaduwen onaangedaan vooruit blijven werpen.

Hans van Walbeek, Van Walbeek Etcetera

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...