Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 6-12-2000 2ePersberichtwoensdag6december2000

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten dodelijke aanrijding Sterrenlaan aangehouden Vorige week donderdag is op het hoofdbureau een 30-jarige man uit Lierop aangehouden. Hij was aangehouden omdat hij verdacht werd van het plegen van inbraken. Tijdens de verhoren bekende de man de diefstal van een bestelbus op zondagavond 29 oktober in Lieshout. Deze gestolen bestelbus was enkele dagen later, op woensdag 1 november rond 5.00 uur, betrokken bij een dodelijke aanrijding op de Sterrenlaan in Eindhoven. Bij deze aanrijding werd de 45-jarige motorrijder F. van Santvoort uit Geldrop doodgereden. De gestolen bestelbus werd op de plaats van de aanrijding achtergelaten. De 30-jarige verdachte bekende tijdens de aanrijding de bestuurder van de auto te zijn geweest. In de auto zat ook een 41-jarige Eindhovenaar. Deze is vanmorgen, woensdag 6 december, aangehouden. Hij is ingesloten voor onderzoek. De man uit Lierop zit ook nog vast.

Eindhoven: Overval mislukt
Woensdagmorgen om 7.20 uur kwam een man van rond de 20 jaar oud een benzinestation aan de John F. Kennedylaan binnen. Hij bedreigde het 56-jarige personeelslid met een mes en eiste geld. Zij gaf niet meteen geld en toen er een auto het terrein van het benzinestation opdraaide koos hij eieren voor zijn geld en verliet het benzinestation.

Eindhoven: Twee hennepkwekerijen opgeruimd
h Woensdagmorgen om 9.30 uur is in een woning aan de St. Hubertusstraat een hennepkwekerij opgeruimd. De kwekerij met 100 hennepplanten en 600 stekken werd bij toeval ontdekt. De politie was door een deurwaarder gevraagd een beslaglegging te ondersteunen. Dat gebeurde met bovenstaand resultaat. De eigenaar van de kwekerij, een 32-jarige Eindhovenaar, is gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De planten, stekjes en apparatuur die nodig is voor de kweek zijn vernietigd. h Om 14.00 uur is in een woning aan de Edelweisstraat een kwekerij opgeruimd. Dat gebeurde na informatie over het bestaan van de kwekerij. Hier zijn 185 planten en 700 stekken gevonden. De eigenaar van de kwekerij, een 34-jarige Eindhovenaar, is aangehouden nadat hij de politie met woorden bedreigde. Hij vertelde dat hij al 1000 gewortelde stekken had verkocht. De woning aan de Edelweisstraat was niet bewoond. De verdachte zou de sleutel van een kennis van de huurder gekregen hebben. Door de hele woning stonden planten en stekken, van de begane grond tot de zolder. Alles, ook de apparatuur, wordt vernietigd.

Eindhoven: Man verdacht van belediging
Woensdag om 11.25 uur is op het 18 Septemberplein een 48-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij deelde pamfletten uit waarin hij het personeel van een bank aan het 18 Septemberplein beschuldigt van diefstal van geld uit zijn kluis. Hij heeft hier dit jaar aangifte van gedaan. De bank heeft een onderzoek gedaan, maar de Eindhovenaar was het niet eens met de uitslag van dit onderzoek. De man is al enige tijd bezig de bank te beschuldigen. Hij heeft enige tijd geleden soortgelijke pamfletten op de ruiten van de bank geplakt.

Eindhoven: Gestolen auto
Vanaf de Argentanlaan is in de nacht van dinsdag op woensdag een grijze Volkswagen Golf met het kenteken 16-FH-TZ gestolen.

Helmond: Fietsertje lichtgewond bij aanrijding
Woensdagmiddag om 13.45 uur is een 12-jarige Helmondse jongen licht gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Irenestraat ¡V Christinalaan. De jongen fietste over de Irenelaan en gaf een automobilist die vanuit de Christinalaan de kruising opreed geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg. De jongen had een bult op het hoofd en schaafwonden aan de handen. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Best: Leren jassen weg bij inbraak
Bij een inbraak in een kledingwinkel in de Boterhoek zijn in de nacht van dinsdag op woensdag zestien leren jassen gestolen. De ruit van de voordeur is ingeslagen. De waarde van de jassen is ongeveer fl. 11.000,=.

Best: Snelheidscontrole
Op de Sonseweg is woensdag tussen 10.20 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 355 bestuurders reden er 49 te hard. de snelste reed 121 km/u. 80 is daar toegestaan.

Nuenen: Quad gestolen bij inbraak
Tussen zaterdag 2 december en woensdag 6 december is ingebroken in een garagebox bij een woning aan de Stormmeeuwhof. Uit de garage is een zwarte Suzuki quad (vierwielige motor) gestolen. De waarde van de 50 cc quad is fl. 1.250,=. Het is niet bekend hoed de garagedeur is opengemaakt.

Valkenswaard: Zakkenroller
Een 29-jarige vrouw uit Valkenswaard heeft woensdag aangifte gedaan van een zakkenrollerij op dinsdagmiddag rond 17.00 uur. Zij was aan het winkelen op de Corridor. Tijdens het winkelen is uit haar handtas een portefeuille met fl. 10,= , identiteitsbewijs en pasjes gestolen.

Valkenswaard: Inbraak in berging
Tussen dinsdag 8.30 en woensdag 9.00 uur is ingebroken in de berging bij een woning aan de Zeelberg. Uit de berging zijn een aanhangwagen, een kettingzaag, een decoupeerzaag en een heggenschaar gestolen. Men is vermoedelijk met een valse sleutel binnen gekomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie