Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Derde hoogleraar neerlandistiek in Berlijn

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Taalunie

6 december 2000

Derde hoogleraar in Berlijn

De neerlandistiek in Berlijn is sinds oktober van dit jaar een derde hoogleraar rijker. De Freie Universität Berlin heeft dr. Matthias Hüning aangesteld als hoogleraar taalkunde aan het Institut für Deutsche und Niederländische Philologie. Taalkunde was tot dan toe in Berlijn niet als apart vak vertegenwoordigd.

De andere leerstoelen voor Nederlands aan de Freie Universität zijn die voor moderne letterkunde (prof. Frans de Rover) en Nederlandse letterkunde (prof. Jan Konst). De laatstgenoemde leerstoel is ook van betrekkelijk recente datum (mei 2000). Met de komst van een derde hoogleraar neemt de afdeling neerlandistiek een sterke positie in aan de Berlijnse universiteit.

Prof. Hüning zal in mei 2001 zijn inaugurele rede houden. Het is de bedoeling om dan ook een feestelijke bijeenkomst te organiseren, waarop de neerlandistiek in Berlijn haar onderzoek voor een breder publiek zal presenteren.

De Taalunie heeft de leerstoel met financiële steun in de vorm van een startsubsidie mogelijk gemaakt.© Nederlandse Taalunie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie