Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jubilerend Foster Parents Plan ontvangt 85 miljoen gulden

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland

Bezoekadres

Van Boshuizenstraat 12

AmsterdamJubilerend Foster Parents Plan ontvangt 85 miljoen gulden subsidie

AMSTERDAM 6 DECEMBER 2000 -- Foster Parents Plan Nederland ontvangt over de periode 2001-2002 een bedrag van 85 miljoen gulden subsidie in het kader van het medefinancieringsprogramma (MFP) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Foster Parents Plan Nederland zal met deze middelen investeringen doen ter versterking van bestaande programmas en projecten, die niet altijd gefinancierd kunnen worden uit de bijdrage van de Foster Parents. Voorbeelden hiervan zijn programmas en projecten op het gebied van kinderrechten, kindprostitutie, straatkinderen, kinderhandel en kinderen en Aids.

Minister Herfkens sprak in de toekenningsbrief haar bijzondere waardering uit voor de inspanningen die Foster Parents Plan Nederland verricht om doelstellingen en beoogde resultaten uit te drukken in meetbare indicatoren.
Frans van Loon, voorzitter van het bestuur van Foster Parents Plan Nederland: De toekenning van deze subsidie van de overheid uit het medefinancieringsprogramma betekent een belangrijke erkenning voor onze organisatie. Dat dit samenvalt met ons 25-jarig bestaan geeft ons een heel goed gevoel.

De Minister voor Ontwikkelingssamenwerking besteedt jaarlijks ca 10% van haar begroting via de vijf zogenoemde
medefinancieringsorganisaties (MFOs). Deze subsidieregeling geeft de overheid de gelegenheid om via particuliere organisaties te investeren in structurele armoedebestrijding in de ontwikkelingslanden. Voordeel daarvan is dat deze organisaties een netwerk hebben van lokale partnerorganisaties. Daardoor investeert de overheid op deze wijze tevens in de opbouw van het lokale maatschappelijke middenveld in de ontwikkelingslanden.
De besteding van de zogenoemde MFO-gelden zijn gebonden aan een vaste manier van rapporteren en staan onder toezicht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Foster Parents Plan kreeg de MFO-status in januari 2000.

last updated: 06/12/00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie