Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raadscommissie Tilburg steunt plan politie in de avonduren

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

06-12-2000

Commissie steunt unaniem plan inzet politie in de avonduren

De leden van de gemeentelijke raadscommissie Openbare Orde en Veiligheid hebben in de jongste commissievergadering de plannen voor een andere inzet van personeel van de politie District Tilburg unaniem onderschreven.
In de vergadering van vrijdag jongstleden stelden de raadsleden kritische vragen over de inzet van politie in de avonduren. Dit gebeurde naar aanleiding van berichten in de media over de veranderingen in de inzet van politie in de avonduren.

District Tilburg is bezig met het anders inzetten van het personeel. De politiehulp wordt verdeeld over noodhulp, wijkagenten en recherche. Door deze omvorming streeft de politie naar een meer effectief optreden. Dit maakte districtschef W. Paulissen bekend op een forum in november. Op verzoek van de commissie gaf hij een nadere toelichting over deze plannen in de commissievergadering. Hij gaf hierbij aan dat de inzetbaarheid van de politie in de avonduren optimaal moet zijn, en dat daarom aan zaken die niet zo dringend maar wel al langer spelen, om een meer structurele aanpak vragen dan steeds maar een noodhulpauto ter plaatse sturen. De noodhulp wordt ingezet voor meldingen met een hoge prioriteit, bijvoorbeeld bij dreigend geweld of gevaar.

Bij meldingen in de avonduren zitten vaak kwesties die ook daags erna kunnen worden opgelost, zoals parkeeroverlast of kwesties die al langer lopen en die ook die avond niet tot een oplossing kunnen worden gebracht. Op dit soort minder bedreigende situaties wordt gereageerd door de wijkagenten die zowel overdag als in de avonduren ingezet kunnen worden. Wijkagenten zijn vaak op de hoogte van dit soort situaties en kunnen een meer structurele aanpak verzorgen. Wanneer sprake is van geweld, bedreiging of vernieling, komt de politie wel degelijk snel ter plaatse.

Deze uiteenzetting heeft de commissie OOV gerustgesteld. De politiecommissaris kreeg groen licht om deze lijn voort te zetten.

Dit persbericht is opgesteld op verzoek van de Raadscommissie OOV

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie