Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-12-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.40 uur
Niets er in Niets er uit

UTRECHT In het kader van de actie Niets er in Niets er uit heeft de politie dinsdagmiddag op de Biltstraat autos gecontroleerd op het zichtbaar aanwezig zijn van buit in de auto.

Van de 38 gecontroleerde autos lag er bij 12 van hen buit in het zicht.

Snelheidscontroles

UTRECHT Op diverse plaatsen in de stad zijn dinsdag snelheidscontroles gehouden. Op de Rubenslaan werd tussen 10.00 en 12.00 uur gecontroleerd. Van de 1323 autos die de radarpost passeerden, reden er 76 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u waar 50 maximaal is toegestaan.

Op de Marnixlaan werd tussen 07.45 en 10.30 uur gecontroleerd. Hier reden 97 van de 2045 gemeten voertuigen harder dan de toegestane 50 km/u. Een overtreder reed 97 km/u.

Alle overtreders zullen hun bekeuring thuis gestuurd krijgen.

Snelheidsduivel aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagochtend rond half zeven op het 24 Oktoberplein een 22-jarige Utrechter van de weg gehaald. Agenten zagen de man eerder op zijn bromfiets over de Weg der Verenigde Naties langsrijden. Hij voerde hierbij geen licht en reed ongeveer 100 km/u.

De bromfiets is voor technisch onderzoek in beslag genomen. De man zal voor diverse overtredingen bekeuringen ontvangen.

Openlijke geweldpleging

UTRECHT Op de Twijnstraat heeft de politie dinsdagavond rond tien voor elf drie Utrechters van 22, 22 en 25 jaar aangehouden die met elkaar aan het vechten waren.

De 25-jarige Utrechter reed met zijn auto over genoemde straat en kreeg door nog onbekende oorzaak onenigheid met de twee 22-jarigen. Er ontstond een vechtpartij en er werd, onbekend door wie, met traangas gespoten. Alle personen liepen lichte verwondingen op als gevolg van de vechtpartij.

De drie zitten nog vast op het politiebureau en de juiste toedracht van het gebeurde wordt nog onderzocht.

Bedreiging
UTRECHT Op het Godebaldkwartier is dinsdagmiddag rond half zes een 34-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden nadat ze een verkoopster bedreigd heeft.

De vrouw was een winkel ingelopen en werd door de verkoopster in de gaten gehouden. Dit beviel haar niet en hierop pakte zij een aardappelschilmesje en bedreigde de verkoopster. Beveiligingspersoneel hield hierop de vrouw aan en droeg haar over aan de politie.

Er is proces verbaal opgemaakt en het mesje is in beslag genomen.

Verkeersongeval letsel
UTRECHT Op de Kon. Wilhelminalaan vond dinsdagmiddag rond kwart over twaalf een aanrijding plaats tussen drie autos. De autos reden allen over genoemde straat in de richting van het 5 Meiplein. De voorste auto moest remmen voor het rode verkeerslicht.

Hierop botste twee achteropkomende autos op hun voorganger. In de achterste auto zat een 31-jarige vrouw uit Utrecht. Naast haar op de voorstoel zat een 7-jarig meisje. Zij had geen gordel om en botste hard met haar hoofd tegen de voorruit.

Zij werd met de ambulance overgebracht maar het Oudenrijn ziekenhuis waar ze later naar huis kon.

Aanhouding mogelijke inbrekers
UTRECHT Op de Simplonbaan heeft de politie woensdagmorgen rond half vier twee personen aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen een 33-jarige vrouw en 43-jarige man, beiden uit Utrecht lopen met inbrekerswerktuig in hun handen.

Toen zij hierop aangesproken werden, gaven ze ontwijkende antwoorden. Ook hadden zij een tas bij zich met daarin diverse goederen die mogelijk van diefstal afkomstig waren en drugs.

Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie