Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zalm zendt tussentijds bericht van RFT naar Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Financiën


www.minfin.nl

MIN FIN : Tussentijds bericht rft naar kamer

PERSBERICHTNR. 00/256 Den Haag 06 december 2000

TUSSENTIJDS BERICHT RFT NAAR KAMER

Minister Zalm van Financien heeft een periodieke beoordeling van de vorderingen van het niet-sectorspecifiek toezicht op de financiele marktsector vandaag aan de Tweede Kamer gezonden. Vorig jaar is daarvoor de Raad van Financiële Toezichthouders ingesteld. De beoordeling wordt gegeven aan de hand van het Tussentijds bericht van de RFT dat eveneens door de minister van Financiën aan de Tweede Kamer is gestuurd. In het Tussentijds bericht wordt een overzicht gegeven van de activiteiten van de RFT gedurende het eerste jaar sinds zijn instelling.

De minister is van oordeel dat de RFT zich inmiddels heeft weten te positioneren en enkele belangrijke vorderingen heeft gemaakt op niet-sectorspecifiek terrein. Inhoudelijk speelt de RFT een rol op het gebied van de financiële conglomeraten en is betrokken bij de invoering van het aanvullend groepstoezicht. Bij de informatievoorziening aan de consument heeft de RFT gewerkt aan de opzet van een 'centraal aanspreekpunt' voor consumenten door hun informatielijnen te bundelen. Dit aanspreekpunt is begin november van start gegaan. Voor komend jaar verwacht minister Zalm dat de RFT de verdere voornemens voor informatievoorziening aan de consument zal uitwerken. Verder zal aandacht worden besteed aan samenwerking en werkverdeling bij de uitvoering van het toezicht, zoals bijvoorbeeld stroomlijning van de betrouwbaarheidstoetsing van bestuurders en het conglomeratentoezicht.
De brief en het Tussentijds bericht zijn te vinden op de Internetsite van het Ministerie van Financiën: www.minfin.nl

Woordvoerder: drs. S.A.E. Schrover
Telnr. 070-342 7140

06 dec 00 10:52

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie