Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 6-12-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 6 december 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: mannen aangehouden voor bedreiging
Een 27 en een 28-jarige inwoner van Groningen zijn gisteravond op de Boraxstraat in Groningen aangehouden voor bedreiging van een 20-jarige stadsgenoot. De beide mannen hadden kennelijk geld van de betreffende bewoner te goed, hetgeen ze opeisten. Om hun woorden kracht bij te zetten had een van beiden een vuurwapen getrokken en daarmee gedreigd. De politie traceerde de beide mannen bij de woning van de aangever. Bij de fouillering van de 28-jarige man trof de politie een vuistvuurwapen aan. Vervolgens zijn beiden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: snelheidscontrole Ulgersmaweg
Bij een snelheidscontrole op de Ulgersmaweg werden gisteravond 80 voertuigen genoteerd die te snel reden. De hoogst genoteerde snelheid was 109 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. In totaal werden 310 voertuigen gecontroleerd.

Winschoten: man aangehouden
In een woning aan de Wezellaan in Winschoten heeft de politie gistermorgen een 24-jarige Winschoter aangehouden. De man bleek nog 21 dagen gevangenisstraf uit te moeten uitzitten en had ook nog voor bijna 700 gulden aan boetes open staan. Daarnaast bleek hij niet terug te zijn gekeerd van verlof in het Huis van Bewaring in Groningen. De man is overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Loppersum: auto te water
Een 37-jarige vrouw uit Delfzijl is gistermorgen licht gewond geraakt nadat zij met haar auto in het water langs de Stedumerweg in Loppersum. De vrouw kwam door onbekende oorzaak met haar auto in de berm en verloor de macht over het stuur. De auto sloeg over de kop en kwam op het dak in het water terecht. Een voorbijganger wist de bestuurster snel uit de auto te bevrijden. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis. Haar auto is door een bergingsbedrijf uit het water getakeld.

Stadskanaal: benzinedieven aangehouden
De politie heeft vannacht aan de Drentselaan in Stadskanaal een 17-jarige jongen uit Stadskanaal en een 15-jarige jongen uit Eexterveenschekanaal aangehouden. Getuigen meldden bij de politie dat zij hadden gezien dat de knapen benzine probeerden te stelen uit een geparkeerde auto. Politieagenten troffen een auto aan waarvan de toegang tot de benzine vulmond openstond en de blokkering was geforceerd. Aan de Drentselaan werden bij onderzoek de beide verdachten aangehouden. Ze voldeden aan het opgegeven signalement. De knapen zijn naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden. Ze worden aangemeld bij het HALT bureau.

Winschoten: man zwaait met vuurwapen
Aan de Oudewerfslaan in Winschoten heeft de politie gisteravond een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Getuigen meldden dat de man aan de Carolieweg in Winschoten zichtbaar met een vuurwapen over straat liep. De politie stelde met meerdere eenheden een onderzoek in waarbij de verdachte uiteindelijk aan de Oudewerfslaan werd aangetroffen. Hij bleek niet meer in het bezit te zijn van het wapen, vermoedelijk een gas-alarmpistool. Naar zijn zeggen is dit hem door een horecaondernemer in het centrum van Winschoten afgenomen. Omdat meerdere getuigen de man met het wapen hebben zien lopen is de man ingesloten wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De politie stelt een nader onderzoek in naar het vuurwapen.

Stadskanaal: auto tegen lantaarnpaal
Een 43-jarige automobilist uit Veendam is gistermiddag gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Dr. Kinglaan in Stadskanaal. Door onbekende oorzaak raakte de man de controle over zijn auto kwijt en botste tegen een lantaarnpaal. Hij is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht en ter observatie opgenomen. Omdat de man onder invloed verkeerde is in het ziekenhuis van hem een bloedproef genomen. Omdat de man in maart van dit jaar ook is bekeurd wegens rijden onder invloed is zijn rijbewijs door de politie ingevorderd. De auto van de Veendammer raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Oude Pekela: auto in brand
Op een bedrijfsterrein aan de Holland Marsh in Oude Pekela raakte gistermiddag een personenauto in brand. De brandweer bluste de brand. De auto liep door de brand, die vermoedelijk door kortsluiting is veroorzaakt, aanzienlijke schade op.

Veendam: brand in leegstaande woning
In een leegstaand pand aan de Thorbeckelaan in Veendam ontstond gisteravond een korte brand. De brandweer van Veendam moest er aan te pas komen om de brand te blussen. De 85-jarige bewoonster van een naastgelegen woning is door de politie uit voorzorg uit haar huis gehaald en voor de rest van de avond en nacht elders ondergebracht in overleg met de woningbouwstichting. De politie stelt een onderzoek in naar de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Delfzijl: dronken man aangehouden
De politie heeft gisteravond aan de Zwaluwoever in Delfzijl een 44-jarige man aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man liep, zwaar onder invloed, steeds heen en weer tussen zijn eigen huis en het huis van de buren. Hij dreigde zijn huis in brand te steken en probeerde meerdere keren een gevecht aan te gaan met zijn zoon die hem probeerde te kalmeren. De politie heeft de man meegenomen en ingesloten.

Zuidwolde: zwarte Piet gewond bij ongeval
Een Zwarte Piet uit Zuidwolde (leeftijd onbekend) is gistermiddag licht gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Groningerweg in Zuidwolde. Piet bestuurde een personenauto waarin hij Sint Nicolaas en een 11-jarige jongen uit Zuidwolde vervoerde. De bestuurder zag een, overigens goed met verlichting en een zwaailamp beveiligde, tractor - bestuurd door een 31-jarige man uit Zuidwolde - over het hoofd, die bezig was een inrit in te rijden. De auto met de Sint en Zwarte Piet botste tegen de door de tractor getrokken giertank. De Zwarte Piet en de 11-jarige jongen zijn met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Sint bleef ongedeerd. De auto van de goedheilig man en zijn knecht raakte bij het ongeval total loss en is door een berger afgevoerd. Van de giertank werd een wiel afgereden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Spijk: snelle automobilist onder invloed
Wegens overschrijding van de maximumsnelheid en rijden onder invloed heeft de politie gisteravond aan de Hogelandsterweg in Spijk een 25-jarige automobilist uit Uithuizen aangehouden. De man reed met een snelheid van 125 km per uur over de Hogelandsterweg waar 80 km per uur is toegestaan. Bij staandehouding bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 0.55 promille gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van een uur heengezonden.

Zoutkamp: dronken man op straat
In de Marnestraat in Zoutkamp heeft de politie gisteravond een 44-jarige man uit de gemeente De Marne aangehouden. De man lag in kennelijke staat van dronkenschap naast zijn fiets op de weg. Hij is ingesloten. De man krijgt een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Inlichtingen Afdeling Communicatie, 0900 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...