Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie 'Samen voor de Molukken!' in Ede

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Samen voor de Molukken!
Actie voor steun slachtoffers

In de afgelopen weken hebben tientallen affiches weggebruikers en passanten attent gemaakt op de actie 'Samen voor de Molukken!'. De geldinzameling is bestemd voor steun aan de slachtoffers van het geweld op de Molukken. Het is nog steeds mogelijk dat inwoners een machtigingskaart insturen dan wel geld storten op gironummer 2911 in Den Haag ten name van Samen voor de Molukken. Het Nederlandse Rode Kruis zorgt voor de coördinatie van de actie, waaraan o.a. ook Mensen in Nood, Memisa (Cordaid), NOVIB en de Stichting Vluchteling meedoen.

Ede is een van de 50 gemeenten die zich bij de landelijke inzamelingsactie hebben aangesloten. Ieder bedrag is welkom. Het welslagen van de actie is van groot belang voor de mogelijkheden om hulp te geven aan de slachtoffers van het geweld en voor de wederopbouw op de Molukken.
De bevolking van de Molukken heeft al bijna twee jaar lang zwaar te lijden onder een vloed van geweld op deze eilandengroep. Het geweld tusssen moslims en christenen heeft er inmiddels al toe geleid dat 500.000 mensen totaal ontheemd zijn. Temeer daar er in de gemeente Ede veel mensen van Molukse afkomst wonen, is dat een extra reden om gemeenschapszin te tonen. Met het ingezamelde geld kunnen de betrokken organisaties hulp bieden. Noodhulp in de vorm van voedsel en onderdak, maar ook hulp bij de wederopbouw van gezondheidszorg en onderwijs. Verder is het uiteraard van het grootste belang dat de strijdende moslims en christenen weer met elkaar verzoend worden. Daarom richt deze actie zich op beide geloofsgemeenschappen. De website www.samenvoordemolukken.nl geeft meer informatie over de actie.

Activiteiten in Ede
In oktober hield de plaatselijke actie-/werkgroep 'Maluku Help' in het gemeentehuis in Ede een informatiebijeenkomst over de situatie op de Molukken. Daarbij was ook de Stichting Nederland-Batam uit Ede vertegenwoordigd, die gerichte, medische hulp aan Molukse vluchtelingen verzorgt.
Inmiddels heeft Maluku Help nieuwe initiatieven aangekondigd: een fakkelbijeenkomst in het centrum van Ede tussen Kerstmis en Nieuwjaarsdag en een expositie in de bibliotheek in het voorjaar.Ede, 6 december 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie