Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Komend jaar bijna verdubbeling aantal internetbeleggers

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT 6 DECEMBER 2000


KOMEND JAAR BIJNA VERDUBBELING AANTAL INTERNETBELEGGERS

"Het gros van de beleggers is tussen de 45 en 54 jaar, belegt met name voor een goede oudedagsvoorziening én volgt de beurzen veel nadrukkelijker dan enige jaren geleden. On line beleggen groeit explosief. Van de beleggers die momenteel nog niet actief met internetbeleggen bezig zijn, blijkt liefst éénderde dit binnen één jaar wel te gaan doen. Postbank is momenteel nog de meest gebruikte on line broker en krijgt tevens, samen met SNS Bank, de hoogste waardering: een 7.8."

Het zijn enkele uitkomsten uit het Grote Beleggersonderzoek dat het financiële magazine CASH onlangs uitvoerde.
Verder wordt duidelijk dat beleggen nog altijd een man's world is, maar dat juist vrouwelijke beleggers weer meer oog hebben voor ethische normen waaraan een belegging dient te voldoen.
CASH onthult tevens welke aandelen het komende jaar 'done' of juist 'not done' zijn. Bij de Nederlandse aandelen zijn Philips en Ahold het meest populair en is de belangstelling voor de oude economie opvallend. Wie zijn of haar geld stopt in aandelen UPC, Corus, KPN of World Online hoeft volgens de vaderlandse belegger niet op enig rendement te rekenen. Bij de buitenlandse aandelen zijn Nokia en Cisco Systems veruit favoriet.

Een overtuigende winnaar leverde het CASH Beleggersonderzoek 2001 op waar het ging om de vraag welke aanbieder de beste beleggingsfondsen aanbood. Twee aanbieders waren samen goed voor het merendeel van de stemmen, waarbij OHRA (42,7%) de fondsen van Robeco/Rabobank ruimschoots aftroefde. Gekoppeld aan het Beleggersonderzoek reikt CASH jaarlijks een Award uit aan de financiële onderneming die volgens de belegger de beste beleggingsfondsen van Nederland heeft. Dit jaar gaat die eer naar OHRA. Op de uitreiking wordt ingegaan in de SPECIAL BELEGGINGSFONDSEN in CASH 1/2001

Het Groot Beleggersonderzoek 2001 is verricht door het financiële magazine CASH en financieel onderzoeksbureau In'trest. De respondenten werden benaderd via het magazine CASH en via de websites www.cashonline.nl, www.Beleggingsplein.nl en de elektronische newsletter van www.bcinvestments.nl.
Een volledig uitgewerkte versie van het onderzoek zal tevens te zien zijn op www.cashonline.nl.

Voor meer informatie over de inhoud van CASH 8/2000 kunt u contact opnemen met:

Peter Runhaar 0294 - 239652
Ruud Stoop 0294 - 239646

CASH 8 schenkt ook aandacht aan: 8Groot overzicht Vermogensbeheerders 8Alles over on line beleggen op een rij 8De 15 gouden tips (met vaak torenhoge rendementen!) 8De Zwitserse economie klimt uit het dal 8Alles over Internet en Geld 8Biotechnologie 8CV-aanbieders in kaart gebracht 8en uiteraard weer talloze heldere financiële overzichten
CASH 8/2000 verschijnt op 7 december 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie