Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hr.Ms. Rotterdam voert medische evacuatie uit op Rode Zee

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie


Hr.Ms. Rotterdam voert medische evacuatie uit

05-12-2000

Hedenochtend om 09.00 uur ontving het Kustwachtcentrum te IJmuiden, via de satelliet, een melding dat op een tanker in de Rode Zee een ernstig gewonde was gevallen. De dienstdoende arts van de Radio Medische Dienst besliste dat de man met spoed van boord gehaald moest worden en naar het ziekenhuis diende te worden gebracht.

De verantwoordelijke autoriteit voor de Rode Zee, het Rescue Coördinatie Centrum Djeddah, was niet in staat om deze actie te coördineren, waarop het Kustwachtcentrum te IJmuiden deze taak op zich heeft genomen. Het Kustwachtcentrum heeft vervolgens bij de Amerikaanse marine geïnformeerd of zij een schip in de buurt beschikbaar hadden, wat niet het geval bleek.

Na contact met het Marinehoofdkwartier te Den Helder, bleek Hr.Ms. Rotterdam ca. 150 mijl verwijderd van de tanker. Om 09.30 uur is een helicopter opgestegen van het amfibisch transportschip met aan boord o.a. een arts. Bij aankomst op de tanker constateerde de dokter van de Rotterdam, dat de gewonde stabiel en bij bewustzijn was. De verwondingen leken mee te vallen en de arts oordeelde dat de gewonde per helicopter naar het hospitaal kon worden vervoerd. Omstreeks 13.15 uur lokale tijd is de gewonde opgenomen in het ziekenhuis van Djeddah.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie