Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten District Sittard

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 6-12-2000 Persberichten District Sittard
woensdag, 6 december 2000

District Sittard

Limbricht; overval woning
Afgelopen dinsdagavond, omstreeks 21.45 uur vond een gewapende overval plaats op een woning aan de Ringweg in Limbricht. Enkele met bivakmutsen gemaskerde en met een vuistvuurwapen gewapende personen waren via een raam de woning binnengedrongen. Een van de bewoners die onraad bespeurde in de woning en poolshoogte nam, kwam plotseling oog in oog te staan met de overvallers. Het kwam vervolgens tot een handgemeen waarbij ook schoten afgingen. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond. De overvallers zijn daarop zonder buit de woning uitgerend en er vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in waarbij ze op zoek is naar getuigen. Die kunnen contact opnemen met de politie, telefoon 0900 8844.

Sittard:aangehouden
Afgelopen dinsdagmiddag kreeg de politie een melding van poging beroving. Bleek dat een man op de Dr. Nolenslaan in Sittard een 22-jarige vrouw uit die plaats onder bedreiging met een mes had getracht te beroven van haar beurs. Vermoedelijk omdat het slachtoffer hard om hulp riep, is de straatrover zonder buit er vandoor gefietst. De gewaarschuwde politie die een onderzoek instelde kreeg op basis van het opgegeven signalement en op aanwijzingen van getuigen vermoedens waar de overvaller naar toe was gegaan. In een woning in Sittard trof de politie die middag een 39-jarige man uit Holtum aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij wordt ervan wordt verdacht de Sittardse die middag te hebben getracht te beroven. In de woning werd een mes aangetroffen hetwelk in beslag werd genomen. De aangehouden verdachte, die de poging beroving van de Sittardse vrouw inmiddels heeft bekend, werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in waarbij ze ook onderzoekt of de verdachte mogelijk nog meer (pogingen van ) berovingen of overvallen op zijn kerfstok heeft.

Susteren: Inbraak woning
Vannacht, omstreeks 03.45 uur, is ingebroken in een woning aan de Notarisstraat in Susteren. De inbrekers zijn de woning binnen gedrongen nadat zij een deur aan de achterzijde hadden geforceerd. Uit de woning werden persoonlijke papieren en bankbescheiden gestolen. Van de inbraak werd aangifte gedaan bij de politie.

Nieuwstadt:inbraak woning
In een woning aan de Cremerstraat in Nieuwstadt is afgelopen nacht, omstreeks 03.00 uur, ingebroken. Via de achterzijde van de woning zijn de inbrekers binnen gedrongen. Er werd niks gestolen. De inbreker werd waarschijnlijk gestoord toen de bewoner wakker werd en het licht in de woning aanmaakte. Van de inbraak werd aangifte gedaan bij de politie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie