Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoger beroep tegen vonnis bomen Rotterdamse Willemskade

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Hoger beroep tegen vonnis bomen Willemskade

(5-12) De gemeente Rotterdam gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank op 23 november dat er geen platanen aan de Willemskade mogen worden geplant.
Bewoners van appartementen aan de Willemskade hadden verzocht om een verbod op plaatsing van 36 platanen langs de kade, tussen de Maasstraat en het Willemsplein. Zij stellen voor om een andere boomsoort te planten, die hun uitzicht op de Maas minder zal beperken dan de platanen volgens hen zouden doen.
De gemeente Rotterdam is bezig met herinrichting van de Willemskade en heeft verre de voorkeur voor platanen boven andere boomsoorten. Onder meer omdat deze het beste gedijen in een stedelijke omgeving en de gemeente van de Willemskade een lommerrijke wandelboulevard wil maken. De gemeente is van mening dat met de uitspraak van de Rotterdamse rechtbank haar beleidsvrijheid in het geding is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie