Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwsberichten Gemeente Maassluis

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

6-12-2000

Perscommuniqué 5 december 2000

Leefmilieuverordening Binnenstad

Het college heeft besloten een Leefmilieuverordening op te laten stellen voor de binnenstad en heeft aan adviesbureau BRO gevraagd hiervoor een offerte uit te brengen. Een tweetal bureaus was benaderd om advies uit te brengen naar aanleiding van vragen die de PvdA-fractie in juni van dit jaar heeft gesteld over de vestiging van kantoren in voormalige winkelpanden in de binnenstad. Advies werd gevraagd over de mogelijkheden voor het weren van functioneel gebruik van panden -niet passend binnen of op gespannen voet staand met de ontwikkelingsvisie voor de binnenstad- maar wel in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan. De functiewisseling in bestaande panden draagt in het algemeen niet bij aan het aantrekkelijk maken van de binnenstad, zijn niet publieksgericht en dragen niet bij aan het bevorderen van het toerisme. BRO adviseert een Leefmilieuverordening op te stellen die, naast het bestemmingsplan, voldoende mogelijkheden biedt om niet gewenste ontwikkelingen te voorkomen.

Subsidie reparatie Furie

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Stichting Hollands Glorie mee te delen dat geen bezwaar bestaat tegen het uitvoeren van extra reparatiewerkzaamheden aan de Furie. De Stichting Hollands Glorie heeft gemeld dat, ten behoeve van de reparatie van de stoommachine en de huid van de Furie, aan sponsoring meer geld is toegezegd dan aanvankelijk nodig was. Dit biedt de kans om andere noodzakelijke reparatiewerkzaamheden, binnen het totaal aan toegezegde subsidiegelden, te bekostigen.

Overige documenten:
Advies B en W 420 Subsidie reparatie Furie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie