Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe video jeugdcriminaliteit van Ministerie OCW

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Terug naar de index Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen,
directie Voorlichting
Datum: 22-11-2000 Home

Bericht
hr.gif (1261 bytes)

Datum 22-11 2000

Video over jeugdcriminaliteit

'Eens een dief, altijd een dief' is de titel van een nieuwe video van het Ministerie van Justitie. De video gaat over jeugdcriminaliteit en richt zich op jongeren van 12 tot 18 jaar, met daarbij extra aandacht voor de groep van 13 tot en met 16 jaar. Justitie wil hiermee vooral jongeren in staat stellen om na te denken en te praten over crimineel gedrag van leeftijdgenoten en hun zelf. Dit kan door de video te gebruiken in een lessituatie op school. Tevens is het mogelijk om op school iemand van bijvoorbeeld de politie of bureau Halt uit te nodigen en daarbij de video te vertonen. De 25 minuten durende video bestaat uit een dramagedeelte dat zich afspeelt in een hamburgerrestaurant en uit interviews met jongeren die vertellen over hun persoonlijke ervaringen.

De kosten per video (incl. handleiding) bedragen f35,-, excl. btw. Bestellen kan schriftelijk (o.v.v. bestelnr. JUS000638 en de titel Video Jeugdcriminaliteit) bij: Servicecentrum Uitgevers, Postbus 20014, 2500 EA Den Haag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie