Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Impuls voor sport in wijken en buurten Tilburg

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

04-12-2000


1,77 miljoen rijksgeld voor sport in Tilburg

Impuls voor sport in wijken en buurten

Tilburg krijgt een subsidie van f 1.770.000,- om in zes jaar tijd te besteden aan projecten die een impuls geven aan breedtesport. Het geld moet worden besteed aan het stimuleren van lokale sport. Dit betreft alle sport behalve topsport. De gemeente Tilburg legt daar zelf nog een bedrag van f 3.180.000,- bij. Met de bedragen wordt de komende jaren bijna 5 miljoen gulden geïnvesteerd in de Tilburgse sport.
Met het stimuleren van lokale sport wordt geprobeerd om, naast lichamelijke beweging, maatschappelijke problemen op te lossen. Bovendien is het geld een ondersteuning voor de lokale sportverenigingen, waarvoor het vaak moeilijk om financieel het hoofd boven water te houden. De moderne consument stelt hogere eisen aan de sport en de snelle maatschappelijke ontwikkelingen zijn voor sportverenigingen niet altijd bij te houden. Met de toekenning van de subsidie willigt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het subsidieverzoek van de gemeente volledig in.

Breedtesport projecten
Bij de breedtesportimpuls Tilburg gaat het om acht projecten die de sportdeelname in de komende zes jaar aanzienlijk moet verhogen. Sport als doel blijft het eerste uitgangspunt en wordt gestimuleerd omdat het bijdraagt aan een algemeen lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn. Daarnaast is sport een belangrijk middel om maatschappelijke problemen aan te pakken. Om allochtone ouderen actiever /gezonder te laten leven richt de activiteit "Meer Bewegen voor Ouderen" zich specifiek op deze doelgroep. Kwetsbare groepen jongeren en allochtonen krijgen extra aandacht in projecten zoals "Vangnet Schoolzwemmen" en "Brede School en Sport". Deze projecten richten zich op het wegwerken van achterstanden op sportgebied en het bieden van extra faciliteiten. Sport kan bij jongeren een aangrijpingspunt zijn om isolement en verveling en daaruit voortvloeiende vormen van overlast te voorkomen. In het project "School in Beweging" wordt op de basisscholen in Tilburg, op aanvraag, het vak 'Lichamelijke Opvoeding' geanalyseerd, bijgesteld en gemoderniseerd.

Wijkgericht en integraal
De sportimpuls is gebaseerd op een wijkgerichte en integrale aanpak. Hiermee wordt een betere leefbaarheid en veiligheid nagestreefd. Daarbij is de aandacht gericht op de basiskwaliteit van sportvoorzieningen en de realisatie van sportvoorzieningen en
-activiteiten dicht bij huis. Zo worden in de projecten "sportactiviteiten en sportplekken in de buurt" bijvoorbeeld sporttoestellen en/of -activiteiten gerealiseerd op aanvraag van buurtbewoners of wijkorganisaties. Door middel van een wijkgerichte aanpak en door een multifunctioneel gebruik van sportaccommodaties kunnen ook de ongeorganiseerde sporters meer dan voorheen ondersteund worden. In alle projecten wordt samenwerking gezocht met externe partijen (wijk- en buurtorganisaties en sportverenigingen).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie