Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vliegenthart geeft startsein campagne 'whoznext'

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Vliegenthart geeft startsein campagne 'whoznext'

Staatssecretaris Margo Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft vandaag in Zeist het startsein gegeven voor de campagne WhoZnext. De campagne van de stichting Jeugd in beweging wil meer jongeren aan het sporten krijgen en verwacht dat te bereiken door de doelgroep in de organisatie en de uitvoer te betrekken.

In negen gemeentes in Nederland zullen vanaf vandaag circa 75 jongeren het voortouw nemen en diverse projecten starten. Voorbeelden van dergelijke projecten zijn het opzetten van jeugdraden bij sportverenigingen, het opzetten van een landelijke pleinbasketbalcompetitie en het geven van fietslessen aan asielzoekers. De organisatie hoopt dat de campagne een sneeuwbaleffect zal opleveren zodat steeds meer jongeren, zo tussen de 14 en 18 jaar, zich actief voor de jeugdsport gaan inzetten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie